Gebouwsensor in Stadskantoor Appingedam

Woensdag 18 juni 2014 is in het Stadskantoor van Appingedam een gebouwsensor geplaatst. Deze gebouwsensor geeft inzicht in de gevolgen van aardbevingen voor gebouwen door het meten van elke beweging van het Stadskantoor.

De sensor registreert bijvoorbeeld een deur die dichtvalt, een vrachtwagen die langsrijdt en dus ook een aardbeving. Elke aardbeving en het effect van een aardbeving op een gebouw worden nauwkeurig gemeten. Dit verbetert het inzicht in het verband tussen aardbevingen en de veiligheid in

gebouwen.

Uitgebreid netwerk van gebouwsensoren

De gebouwsensoren worden eerst bij gemeentehuizen geinstalleerd. Daarna volgt de plaatsing van sensoren bij bewoners van de regio. In de gemeente Appingedam zijn 5 gebouwen van particulieren geselecteerd voor een sensor.

Met de opgedane kennis kan NAM nog beter bepalen hoe (en welke) gebouwen boven het Groningen-gasveld aardbevingsbestendiger gemaakt moeten worden.

Meetgegevens van Appingedam

U kunt per direct de meetgegevens van de gebouwsensor in het Stadskantoor in Appingedam `realtime' volgen via het NAMplatform. Voor meer informatie over het netwerk van gebouwsensoren kunt u terecht op het NAMplatform onder het tabblad "Mijn huis".