Antje Monteiro nieuwe Ambassadeur Sterrenfonds


EERSTE STERRENFONDS ZOMERFEEST VOOR 600 ERNSTIG ZIEKE KINDEREN START TRADITIE

RHENEN, 20140711 -- Zo'n 600 ernstig zieke kinderen uit heel Nederland hebben samen met het gezin tijdens de Rijnweek in Rhenen genoten van het allereerste Sterrenfonds Zomerfeest. Via het Sophia- (Rotterdam), Wilhelmina- (Utrecht) en Amalia Kinderziekenhuis (Nijmegen) en door diverse patiëntenverenigingen werden zij hiervoor uitgenodigd. De hele middag was gevuld met optredens van Sterrenfonds Ambassadeur Frans Bauer, Djumbo, One Two Trio, Tim Douwsma (helaas zonder door griep gevelde Monique Smit), Thomas Berge en VanVelzen. Presentatrice Antje Monteiro werd deze middag als Sterrenfonds Ambassadeur verwelkomd.

Zij versterkt het team met daarin John van den Heuvel, John Beerens, John Heitinga, Barbara Barend en Roos Prommenschenckel. De gehele catering, rekening houdend met alle diëten, werd aangeboden. Van stroopwafels tot drankjes, van chocolade tot chips. En natuurlijk: ijsjes!

"Mijn zoontje reageert eigenlijk nergens meer op. Om hem hier voorzichtig te zien klappen en met zijn hoofd op de muziek te zien bewegen was voor mij een onvergetelijk moment. Ik heb meer naar hem gekeken dan naar het podium."

Frans Bauer: "Muziek troost, maakt blij en bouwt herinneringen"

Het Sterrenfonds Zomerfeest geeft ernstig zieke kinderen een uniek verhaal om aan hun vriendjes te vertellen, over te mailen of te sms'en en te gebruiken op Facebook, Twitter en Snapchat. Zodat ze weer even echt bij hun vrienden horen en wat meer te vertellen hebben dan over ziekte en ziekenhuisbezoeken. Frans Bauer: "Muziek is belangrijk. Zeker voor kinderen die veel meemaken. Je kunt er blij van worden en het kan je troosten. Het was geweldig samen met juist deze kinderen, hun broertjes en zusjes en ouders vanmiddag zoveel blijheid naar boven te laten komen. Ik hoop dat ze met een mooie herinnering naar huis zijn gegaan en dat ze daaraan terugdenken als ze energie nodig hebben."

"Lief team, 1000 maal dank voor alle goede zorgen een geweldig feest dat wij gister als gezin en natuurlijk met alle andere gezinnen mee hebben mogen maken. Het was echt een top dag, een dag zonder zorgen en al die lieve artiesten en iedereen die heeft mee geholpen. We waren echt koning ter rijk, geweldig, geen woorden voor. Had gewoon op de terugweg tranen van blijdschap. Onze dank is zeer groot, bedankt allemaal dit hadden we nu echt net nodig...... vriendelijke groet"

Kinderen actief tijdens het programma

Frans Bauer gaf het startsein: nadat de glitterslingers van de opening weer op de grond dwarrelden ging hij in polonaise met alle kinderen over het veld én over het podium. Terwijl One Two Trio het voor elkaar kreeg om met alle grote en kleine gasten lekker gek de "Chi chi wa" te dansen, met veel tongen naar buiten, voeten naar binnen, billen naar achteren en duimen omhoog. Alle meisjes zullen nog lang napraten over Tim Douwsma, want bij afwezigheid van Monique Smit mocht bij ieder liedje een ander meisje zijn "Monique" zijn.

Maar naast de muziek konden de kinderen nog veel meer beleven: er waren straatartiesten en ballonnenclowns, schminkers en tattoozetters. Terwijl het Oudhollands spelletjesdorp ook op heel veel belangstelling kon rekenen. Zo'n 45 vrijwilligers van het Radboudumc zorgden ervoor dat alle kinderen er bij hoorden en niemand werd geconfronteerd met zijn beperkingen.

"We zijn zojuist weer thuis gekomen. De regen ging niet verder dan het vel, de modder niet verder dan de enkels, maar het feest is binnengekomen! Wat hebben we genoten!

Hulde en dank aan alle vrijwilligers (en wat waren het er veel!) die het feest vlekkeloos lieten verlopen, en ook aan jullie allemaal die het feest hebben georganiseerd. Het was fantastisch, en voor onze meisjes een welkome afwisseling van de vele dagen ziek zijn en ziekenhuisbezoeken."

Antje Monteiro start Ambassadeurschap met presentatie Sterrenfonds Zomerfeest
Niet alleen alle artiesten zeiden meteen ja tegen een optreden tijdens het Sterrenfonds Zomerfeest, ook Antje Monteiro sloot zich direct aan om de presentatie te verzorgen. Antje: "Ik krijg zoveel energie terug als ik met kinderen bezig ben. Als ik kinderen in mijn omgeving heb word ik daar enorm blij van. Wat me bij het Sterrenfonds aanspreekt is dat ik heel direct een bijdrage kan leveren. Kijk nou hier, al die kinderen uit een groot deel van Nederland waarvoor we iets kunnen betekenen.... De stap naar een Ambassadeurschap lag dan ook al snel voor de hand." Antje Monteiro gaat binnen het Sterrenfonds zowel een bijdrage leveren aan de fondswerving als aan de feitelijke projecten voor kinderen.

Het Sterrenfonds
Het Sterrenfonds heeft als doel kinderen in Nederland in de leeftijd 0 tot 16 jaar, die een steuntje in de rug kunnen gebruiken, weer echt kind te laten zijn. Of dat nu is omdat ze ernstig ziek zijn, hun ouders (tijdelijk) niet voor ze kunnen zorgen, ze steun nodig hebben in hun ontwikkeling of omdat ze in financieel moeilijke situaties leven.

De lopende projecten van het Sterrenfonds zijn op ieder moment te vinden op het SterrenMenu en op de website. Naast deze projecten zijn er altijd nog meerdere tastbare wensen in behandeling. Alle (financiële) steun is van harte welkom. Kijk voor meer informatie op www.sterrenfonds.nl of doneer op rekeningnummer 47 25 78 146.





Sterrenfonds