Collectieve zorgverzekering voor minima


Uw gezondheid is erg belangrijk. Een goede zorgverzekering past daarbij. En u wilt vast niet teveel betalen. De gemeente heeft met VGZ afspraken gemaakt over een collectieve zorgverzekering voor inwoners met een lager inkomen. Dat betekent voor u goed verzekerd zijn voor een lage premie.

Wat u moet weten:

* De collectieve zorgverzekering bestaat uit een basis- en de aanvullende verzekering (GemeentePakket Compleet).
* VGZ biedt u hiermee een goed en uitgebreid verzekeringspakket voor een gunstige ziektekostenpremie.
* VGZ vergoedt rechtstreeks een groot aantal medische kosten.
* De gemeente houdt, zover van toepassing, de maandelijkse premie in op uw gemeentelijke uitkering (bij gemeentepakket compleet).
* LET OP: Het wettelijke eigen risico blijft voor uw rekening en dient u zelf aan het VGZ te betalen.

Financieel voordeel

U krijgt bij de basisverzekering maandelijks een collectieve korting en de gemeente betaalt een bedrag van EUR 7,78 als bijdrage in de aanvullende verzekering. Deze bijdrage betaalt de gemeente rechtstreeks aan VGZ en wordt door VGZ in mindering gebracht op de premie.

Thuiswonende kinderen tot 18 jaar

Uw kinderen tot 18 jaar zijn meeverzekerd op uw polis. Op het moment dat uw zoon of dochter de leeftijd van 18 jaar bereikt kan deze persoon niet meer meeverzekerd zijn op uw polis.

Aanmelden voor 15 december a.s.!

Wilt u meedoen aan het Gemeentepakket Compleet , met een basis- of een aanvullende verzekering, vult u dan het formulier in.

Bent u nu niet verzekerd bij het VGZ? Dan vragen wij u een extra aanvraagformulier in te vullen van het VGZ en in te leveren bij de gemeente. Na ontvangst van dit formulier regelt het VGZ de afmelding bij uw
oude zorgverzekeraar.

Uw keuze

Met het VGZ GemeentePakket kiest u de zorgverzekering die het beste bij u past.

Op de website www.vgz.nl/gemeentepakket vindt u een uitgebreid overzicht met de belangrijkste vergoedingen.

De voordelen van het VGZ GemeentePakket:

* De gemeente betaalt mee aan de premie
* Ruime vergoedingen
* U kiest zelf het pakket dat het beste bij u past
* VGZ Zorgvoordeel; met de VGZ zorgpas profiteert u van speciale voordelen en aantrekkelijke kortingen. Zoals een gratis kinderbril en gezinskorting bij Eye Wish Groeneveld.
* Geen medische selectie; iedereen mag meedoen ongeacht uw gezondheid.

Voor wie?

Iedereen met een inkomen tot maximaal 110% van de bijstandsnorm mag meedoen aan deze collectieve zorgverzekering. Let op, als u een betalingsachterstand hebt bij uw huidige zorgverzekeraar kunt u niet overstappen. Ook als deze achterstand maar een heel klein bedrag is.

Meldt u zich aan

U sluit de verzekering af door het aanmeldformulier (en eventueel het formulier van VGZ) in te vullen inclusief aanvullende gegevens (kopieen) en op te sturen of af te geven bij het gemeentehuis Doe dit voor 15 december 2014. Zowel de gemeente, als het VGZ heeft dan de tijd om uw aanmelding cq
wijziging tijdig te verwerken. U bent dan per 1 januari 2015 verzekerd. VGZ regelt de opzegging van uw oude zorgverzekering.

Hulp nodig of hebt u een vraag?

Neem dan contact op met de gemeente of met het VGZ. Op www.vgz.nl/gemeentepakket vindt u tevens het complete vergoedingenoverzicht.

VGZ:

Telefoon: 0900 - 07 50
Website: www.vgz.nl/gemeentepakket

Gemeente:

U kunt telefonisch contact opnemen met de gemeente. U kunt uw vraag ook via het emailadres adminsoza@dienstdommelvallei.nl stellen. Wij verzoeken u om dan ook uw telefoonnummer te vermelden mochten wij uw vraag niet via de mail kunnen beantwoorden

* Lijst Bewijsstukken te overleggen VGZ.pdfpdf(126,05 KB)Lees voor
* Aanvraagformulier collectieve zorgverzekering 2015.docword(42,5 KB)Lees voor
* vgz-aanvraagformulier-gemeente-pakket.pdfpdf(147,05 KB)Lees voor