Bijeenkomst voor mantelzorgers op 10 november

Datum: 03 november 2014

Bent u mantelzorger? Kom naar de bijeenkomst op de Dag van de Mantelzorg van 14.30-17.00 uur in Bunninchem

Het thema van de middag is: `Allemaal verhalen'. Op de Dag van de Mantelzorg staan de mantelzorgers centraal. Mantelzorgers verzorgen vaak langdurig en onbetaald hun chronisch zieke, gehandicapte of hulpbehoevende partner, ouder, kind of ander familielid, vriend of kennis.

Mantelzorg is niet de alledaagse zorg voor bijvoorbeeld een gezond kind. Mantelzorg moet niet verward worden met vrijwilligerswerk. Het verschil zit in het dwingende karakter van mantelzorg. Een zorgvrijwilliger kiest er voor om vrijwillig zorg te verlenen. Mantelzorgers zorgen soms 24 uur per dag, kunnen de zorg niet zomaar beeindigen en verrichten soms verpleegkundige handelingen.

Voor een mantelzorger is meestal geen sprake van een keuze. Om deze onbetaalde en waardevolle zorgverleners in het zonnetje te zetten is elk jaar 10 november de nationale Dag van de Mantelzorg.

Omdat de Dag van de Mantelzorg in 2014 samenvalt met de herdenking van de vliegramp met de MH17 is dit jaar gekozen voor een terughoudende invulling van de Dag van de Mantelzorg.

Programma 10 november

Wij hebben dit jaar een professionele verhalenverteller uitgenodigd om de verhalen die leven bij mantelzorgers vorm te geven. De middag wordt ingeleid met een door de verhalenverteller verteld verhaal. Daarna worden mantelzorgers uitgenodigd aan de hand van een aantal vragen stap voor stap hun eigen verhaalvorm te vinden en te delen.

Vanaf 14.00 uur Ontvangst met koffie/thee

14:30-17.00 uur Verhalenverteller

Locatie : Bunnichem, Burgemeester van de Weijerstraat 26, 3981 EJ Bunnik

Van harte welkom!

Bent u mantelzorger en wilt u aanwezig zijn dan bent u van harte welkom. Er zijn geen kosten verbonden aan deelname en u hoeft zich niet aan te melden.