Sluit voordelig uw zorgverzekering af via de gemeente


Zorg wordt steeds duurder, daarom is het belangrijk dat u goed verzekerd bent. Dit kan via de collectieve zorgverzekering van de gemeente. Deze is speciaal afgesloten voor mensen met een uitkering of een laag inkomen en biedt tegen een voordelige prijs een goede dekking voor veelvoorkomende
kosten van chronische ziekte of handicap. Door hieraan deel te nemen, profiteert u van veel extra's. De gemeente Baarn betaalt bovendien een deel van de premie van de aanvullende verzekering.

Minder betalen en meer vergoedingen voor zorgkosten
De collectieve verzekering is afgesloten bij Agis/Zilveren Kruis Achmea en bestaat uit de basisverzekering en het pakket Optimaal aanvullend 3. Voor deze verzekering geldt dat:

* U een korting krijgt van 4,5 procent op de basisverzekering.
* Baarn voor u een deel van de premie van de aanvullende verzekering betaalt.
* U toegang heeft tot extra vergoedingen voor onder andere brillen, fysiotherapie, tandartskosten en de eigen bijdragen thuiszorg.
* Agis/Zilveren Kruis Achmea u altijd accepteert, ook bij een mindere gezondheid.

Wanneer komt u voor deze verzekering in aanmerking?
Mensen met een uitkering, maar ook werkenden en zelfstandigen met een inkomen tot 110 procent van de voor hen geldende bijstandsnorm, kunnen deelnemen aan de collectieve verzekering. Als extra voorwaarde geldt dat uw vermogen niet hoger mag zijn dan EUR 5.850,- voor een alleenstaande of EUR
11.700,- voor een alleenstaande ouder of gezin. Ook mag de overwaarde van uw eigen woning niet meer dan EUR 49.400,- bedragen.

Binnenkort leest u meer over de hoogte van de premie en de wijze waarop u kunt deelnemen in het Gemeentenieuws en op de gemeentelijke website.