Ingezonden persbericht


Persbericht Mozaiek0318

Onderwerp: Eerste Drive Inn Kerkdienst van Nederland

Datum: 21 november 2014

Mozaiek0318 organiseert eerste Drive In Kerkdienst van Nederland!

VEENENDAAL - De leiding van Mozaiek0318 zat afgelopen week met de handen in het haar. De Veenendaalhal waar de gemeente, iedere zondag samenkomt was in gebruik genomen voor een pluimvee tentoonstelling. De kippen die uit alle hoeken van Nederland naar de Valleishow in Veenendaal waren gebracht mogen in verband met de vogelgriep niet meer vervoerd worden. Een hal vol met kippen daar passen niet ook nog eens ruim 1000 kerkleden bij. Er kwam een creatieve oplossing in samenwerking met Groot Nieuws Radio.

"Mensen komen met hun auto naar de parkeerplaats van de Veenendaalhal, daar krijgt iedereen koffie en thee waarna men kan afstemmen op 1008 AM. " aldus voorganger Kees Kraayenoord namens Mozaiek0318. "Het bleek op zo'n korte termijn niet meer mogelijk om nog uit te wijken naar een andere locatie maar iedereen zal daar zondag wel gewoon voor de deur staan. Zo ontstond het idee voor de eerste Drive In Kerkdienst van Nederland."

De dienst zal een speciale invulling, zo vertelt Kees Kraayenoord: "Samen met Groot Nieuws Radio zullen wij een speciaal programma samenstellen. Het eerste half uur zal men op de radio live verslag doen van de aankomst van de kerkleden, daarna schakelen we live over naar de studio. Hier zullen we een aantal liederen ten gehore brengen en uiteraard ook stil staan en bidden voor de getroffen boeren en dieren van deze vogelgriep."

Ook mensen buiten Veenendaal kunnen uiteraard in tunen op de Drive In Dienst aanstaande zondag om 10:00 uur via 1008AM.


Noot voor redacties

Noot