Collectieve zorgverzekering voor minima


maandag 24 november 2014

De Gemeente Coevorden heeft met zorgverzekeraar Zilveren Kruis Achmea afspraken gemaakt over een goede zorgverzekering voor inwoners die een inkomen hebben van maximaal 110 procent van het voor hun geldende sociaal minimum.

Met de collectieve zorgverzekering krijgen inwoners korting op de basis-, aanvullende- en tandartsverzekering. Daarnaast is er een Gemeente Pakket. Dit pakket bestaat uit een aantal extra vergoedingen die volledig door de gemeente worden betaald.

Het Gemeente pakket wijzigt ten opzichte van vorig jaar. Nieuw in het gemeentepakket is de vergoeding van de wettelijke eigen bijdrage voor geneesmiddelen uit de basisverzekering (inclusief medicijnen voor de behandeling van ADHD).

Eigen bijdrage

De vergoeding van de eigen bijdrage van de Wmo (geincasseerd door het CAK) bedraagt EUR 375,- per persoon per kalenderjaar. U betaalt de eerste EUR 50 euro zelf. Daarnaast wordt EUR 25,- vergoed voor het totaal onderhoud van hoortoestellen bij Beter Horen, Schoonenberg of Specsavers. Het
premiebedrag is nog niet bekend, hierover volgt zo spoedig mogelijk nader bericht.

Meer informatie

Wilt u meer informatie over de collectieve zorgverzekering of wilt u zich aanmelden? Neem dan contact op met het Klantcontactcentrum van de gemeente Coevorden, telefoon 14 0524 of via e-mail: wmoloket@coevorden.nl.