Collectieve zorgverzekering 2015


De gemeente Geertruidenberg sluit ook voor 2015 met zorgverzekeraar VGZ een overeenkomst af voor een collectieve zorgverzekering.

Vanaf 2015 kiest de gemeente er voor om de doelgroep voor de collectieve zorgverzekering uit te breiden. Nu komen ook inwoners met een (gezins-)inkomen tot 120% van de geldende bijstandsnorm hiervoor in aanmerking. Dit was 110%. Bovendien tellen we bij de vaststelling van het vrij te laten
vermogen de eigen woning niet mee. Dit betekent dat meer inwoners met een laag inkomen gebruik kunnen maken van de verzekering.

Twee pakketten

Voldoet u aan de voorwaarden? Dan kunt u voor 2015 kiezen uit 2 pakketten:
1. AV Uitgebreid: dit is een voortzetting van het pakket uit 2014
2. AV Compleet: hierin nemen we ook het Eigen Risico van EUR 375 mee in de premie

De premie van AV Compleet is natuurlijk hoger dan van AV Uitgebreid. Daar staat tegenover dat de gemeentelijke bijdrage voor AV Compleet ook hoger is. U betaalt uiteindelijk voor AV Compleet EUR 0,63 per maand extra.

Aanvragen

Alle inwoners van de gemeente die aan de voorwaarden voldoen, kunnen deelnemen aan de collectieve zorgverzekering. U hoeft dus niet per se een maandelijkse uitkering voor levensonderhoud van Sociale Zaken te ontvangen. Aanvragen kan tot uiterlijk 9 december 2014.

Meer informatie

De voorwaarden voor deelname, de hoogte van de premie en het inschrijfformulier vindt u op www.geertruidenberg.nl U kunt het inschrijfformulier ook bij de balie in de Gemeentewinkel ophalen.