18-11 Norovirus geconstateerd

18 november 2014, 16:26 uur.

Onlangs is op een verpleegafdeling (C3) van onze locatie in Nieuwegein het norovirus geconstateerd. Een aantal patienten kampt met klachten die door het norovirus worden veroorzaakt. Ook enkele medewerkers zijn besmet met dit virus.

Het norovirus is een besmettelijk virus dat een infectie van het slijmvlies van het maag-darmkanaal veroorzaakt. In de volksmond wordt dit vaak ` buikgriep' genoemd. Braken en diarree zijn de meest opvallende verschijnselen. Meestal beginnen de klachten tussen de een `a drie dagen nadat iemand met het virus in aanraking is gekomen. Ook misselijkheid, koorts, hoofdpijn, buikpijn en buikkramp komen voor. Er is geen geneesmiddel tegen deze vorm van buikgriep. De symptomen gaan in de meeste gevallen vanzelf over na een tot vier dagen.

Het St. Antonius Ziekenhuis heeft extra hygienemaatregelen genomen om verdere verspreiding van het virus te voorkomen. De afdeling wordt extra schoongemaakt en er zijn isolatiemaatregelen ingesteld. Het bezoek wordt gevraagd bij binnenkomst en verlaten van de betreffende afdeling de handen te wassen met water en zeep.

Bekijk hier onze veelgestelde vragen voor meer informatie over het norovirus.norovirus.