Collectieve zorgverzekering van gemeente


26 November 2014 08:00

Zorg wordt steeds duurder. Daarom is het belangrijk dat u goed bent verzekerd. Dit kan via de collectieve zorgverzekering van de gemeente.

Deze collectieve verzekering is er voor kwetsbare inwoners. De Rijksoverheid betaalde tot 2014 mee aan de zorgkosten voor mensen die extra veel gebruik maken van zorg. Dit liep via twee (landelijke) financiele regelingen voor chronisch zieken en gehandicapten: de tegemoetkoming chronisch
zieken en gehandicapten (Wtcg-regeling) en de regeling Compensatie Eigen Risico (CER). Het Rijk heeft deze regelingen afgeschaft.

Wat gaat de gemeente 's-Hertogenbosch doen?

De gemeente gaat maatwerk bieden via een collectieve zorgverzekering. We hebben hierover afspraken gemaakt met zorgverzekeraars CZ en VGZ. Beide verzekeraars bieden via de gemeente twee goede en betaalbare zorgverzekeringspakketten aan:

CZ

* Gemeenten Extra, voor mensen met lage zorgkosten (bijdrage gemeente EUR 20,-)
* Gemeenten Extra uitgebreid, voor mensen met hoge zorgkosten (bijdrage gemeente EUR 40,-)

VGZ

* Gemeente Compleet, voor mensen met lage zorgkosten (bijdrage gemeente EUR 20,-)
* Gemeente Compleet Plus, voor mensen met hoge zorgkosten (bijdrage gemeente EUR 40,-)

U kunt de pakketten vergelijken op www.gezondverzekerd.nl.

Wanneer en hoe kunt u deelnemen?

U kunt deelnemen aan de collectieve verzekering als uw inkomen en vermogen niet te hoog zijn (inkomen tot 130% van het bijstandsniveau). Kijk op www.gezondverzekerd.nl of dit voor u geldt. De gemeente betaalt een deel van uw premie. Hoe uitgebreider het pakket, hoe meer de gemeente meebetaalt.
U ziet in het overzicht van de pakketten hierboven hoeveel dit is. Doordat we de verzekering met een groot aantal mensen afsluiten, krijgt u ook korting op de pakketten. Ga op de website www.gezondverzekerd.nl naar 'Gemeente 's-Hertogenbosch'. Meld u aan voor een van de pakketten. Dat kan tot
1 februari 2015. U moet zich voor 31 december uitschrijven bij uw huidige verzekeraar.

Hebt u nog vragen?

Veel gestelde vragen over de collectieve zorgverzekering staan op www.s-hertogenbosch.nl/collectieve-zorgverzekering. Staat uw vraag aan de gemeente er niet tussen? Neem gerust contact op via tel. (073) 615 51 55.

Vragen over de inhoud van de pakketten stelt u aan de verzekeraars:

* Telefoonnummer VGZ: 0900 0750.
* Telefoonnummer CZ: 0900 0949 (de klantenservice is tot en met 31 december langer bereikbaar: Op maandag t/m vrijdag van 08.00 uur tot 21.00 uur. Op zaterdag van 10.00 uur tot 14.00 uur).