inTwente nieuwe zorgverzekeraar in Twente

Vanaf donderdag 27 november kunnen Twentenaren kiezen voor een nieuwe zorgverzekeraar, inTwente Zorgverzekeraar. inTwente Zorgverzekeraar, een initiatief van DSW Zorgverzekeraar, wil dat de inwoners van Twente over goede en betaalbare zorg in de regio kunnen blijven beschikken. inTwente Zorgverzekeraar biedt een zorgverzekering zoals deze bedoeld is. Een zorgverzekering waar iedereen geaccepteerd wordt, waar iedereen dezelfde scherpe premie betaalt, ongeacht of men collectief of individueel verzekerd is en vrij is zijn dokter of ziekenhuis zelf te kiezen. Kortom, een zorgverzekeraar waar de menselijke maat geldt en die gestoeld is op solidariteit.

"Wij geloven dat het verzekeren van zorg vanuit een regionale benadering op een simpele en solidaire manier vorm gegeven kan worden." zegt Aad de Groot, directeur bij DSW en initiatiefnemer van inTwente Zorgverzekeraar. "Met inTwente geven we daar concreet invulling aan. We zijn een kleinschalige zorgverzekeraar met een solidaire, nuchtere en eigenzinnige inslag. Onze mentaliteit past bij de Twentse bevolking. Dat blijkt ook uit de eerste reacties, tijdens interviews met mensen op straat."

Met inTwente Zorgverzekeraar wordt een zorgverzekering geboden zoals deze eigenlijk bedoeld is. inTwente heeft geen winstoogmerk. Iedere verzekerde krijgt dezelfde restitutiepolis voor dezelfde scherpe premie. De zorgpremie voor de basisverzekering van inTwente bedraagt 95 euro per maand. Deze is gebaseerd op de zorgpremie van DSW, de enige zorgverzekeraar die zijn premie voor 2015 niet verhoogd heeft. Aan medische selectie doet de zorgverzekeraar niet. Ook bepaalt men niet naar welke arts, fysiotherapeut of tandarts verzekerden moeten gaan. "Wie zorg nodig heeft, moet zelf kunnen kiezen door welke zorgverlener hij zich laat behandelen." aldus Aad de Groot.

De komende weken zal inTwente Zorgverzekeraar met een informatiebus aanwezig zijn in een groot aantal Twentse gemeenten. Meer informatie over inTwente staat op www.intwente.nl.

DSW

inTwente is een initiatief van DSW Zorgverzekeraar, gevestigd in Schiedam. DSW vindt dat iedereen recht heeft op toegankelijke en betaalbare zorg van hoge kwaliteit. De menselijke factor en nabijheid zijn belangrijk. DSW telt landelijk 460.000 verzekerden.