collectieve verzekering


Inwoners van Vlaardingen met een laag inkomen, kunnen via de gemeente de Collectieve Aanvullende Verzekering ziektekosten (CAV-Vlaardingen) met korting afsluiten bij zorgverzekeraar DSW. Als u een WWB-uitkering hebt, komt u hiervoor in aanmerking.

U betaalt zelf de basisverzekering en de aanvullende zorgverzekering bij DSW. U kunt daarna 50% korting krijgen op de premie van de aanvullende ziektekostenverzekering. Dit is EUR 9,38 korting per maand. Of u kunt een Aanvullende Topverzekering afsluiten. U krijgt dan hetzelfde bedrag,
namelijk EUR 9,38, korting.

Bent u bij DSW verzekerd, maar nog niet aanvullend via de CAV-Vlaardingen? Sluit u dan eerst bij DSW de aanvullende zorgverzekering af. Daarna kunt u de korting aanvragen bij de gemeente.

Bent u nog niet bij DSW verzekerd? Hebt u een ziektekostenverzekering bij een andere verzekeraar? Dan kunt u aan het einde van het jaar overstappen. U kunt overstappen naar DSW voor de basisverzekering en de aanvullende zorgverzekering. Daarna vraagt u dan de korting aan bij de gemeente.

Aanvragen CAV-Vlaardingen

U bent verzekerd bij DSW en heeft een aanvullende zorgverzekering? Dan kunt u de CAV-Vlaardingen aanvragen met het aanvraagformulier 2015. Dit aanvraagformulier is in het nieuwe jaar af te halen op het Stadskantoor van de gemeente Vlaardingen. Voorwaarde is dat u geen schuld heeft bij de
zorgverzekering. Heeft u wel een schuld bij de zorgverzekering, dan moet u die eerst afbetalen voordat u een aanvullende ziektekostenverzekering kunt aanvragen.

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u op werkdagen bellen met de administratie van Sociale Zaken en Werk, via telefoonnummer (010) 248 4000.

Uitgelicht