Gemeente Baarn compenseert afschaffing Compensatieregeling eigen ris..


De gemeente Baarn heeft besloten een oplossing te bieden binnen de individuele bijzondere bijstand voor het vervallen van de landelijke Compensatieregeling eigen risico (Cer). Dat betekent dat mensen met een uitkering of een laag inkomen die het volledige verplichte eigen risico van de
zorgverzekering hebben betaald, in aanmerking komen voor een vergoeding van EUR 99,- . Omdat de landelijke vergoeding Cer al per 1 januari 2014 is beeindigd, is er over 2014 al een vergoeding mogelijk.

Wanneer komt u voor deze vergoeding in aanmerking?
Indien u kunt aantonen dat u over het jaar 2014 het volledige verplichte eigen risico van EUR 360,- aan de zorgverzekeraar heeft betaald, dan is het mogelijk om vanuit de bijzondere bijstand een tegemoetkoming in de kosten te krijgen.

U komt hiervoor in aanmerking indien uw inkomen lager is dan 110 procent van de voor u geldende bijstandsnorm (meer hierover op de gemeentelijke website) en uw vermogen lager is dan EUR 5.850,- voor een alleenstaande of EUR 11.700,- voor een alleenstaande ouder of gezin. Als u een overwaarde
op uw huis hebt van EUR 49.400,- of meer, dan komt u niet voor de vergoeding in aanmerking.

Aanvragen
Hier kunt u het aanvraagformulier Tegemoetkoming Compensatie Eigen Risico 2014 vinden. U kunt natuurlijk ook langskomen bij Werk en Inkomen BBS om een aanvraagformulier op te halen.

Openingstijden Werk en Inkomen Baarn, Bunschoten en Soest
Voor meer informatie kunt u terecht bij Werk en inkomen BBS. Werk en Inkomen is tussen 9.00 en 12.00 uur geopend en bereikbaar op telefoonnummer (035)6093411. Het bezoekadres is Raadhuisplein 1, ingang Werk en Inkomen, in Soest.