Zondag op L1 TV: The making of Gluckauf


Vanaf 29 januari is de nieuwe Nederlandse speelfilm Gluckauf in de bioscoop te zien. Aanstaande zondag gunnen de makers u een kijkje achter de schermen tijdens de totstandkoming van de film.

Gluckauf speelt zich af in de Oostelijke Mijnstreek en dat is geen toeval. Regisseur Remy van Heugten bracht zijn jonge jaren door in Schinveld, Heerlen en Hoensbroek en baseerde het verhaal van de film op zijn eigen ervaringen.

Het resultaat is een sociaal drama over Lei (Bart Slegers) en zijn zoon Jeffrey (Vincent van der Valk). Aan de zelfkant van de maatschappij doen zij er alles aan om te overleven. Wanneer Jeffrey ontdekt dat zijn vader een grote schuld heeft bij een onderwereldfiguur, besluit hij hem te helpen.

De film werd opgenomen in Zuid-Limburg en is in het dialect gesproken. De Kerkraadse componist Jorrit Kleijnen tekende voor de filmmuziek. Hij werkte al eerder samen met regisseur Van Heugten, o.a. voor de speelfilm Valentino.

Gluckauf is vanaf 29 januari in de bioscoop te zien. De film gaat op donderdag 22 januari landelijk in premiere op het International Film Festival Rotterdam. Op maandag 26 januari vindt de Limburgse premiere plaats in de JT bioscoop in Kerkrade.

Verslaggever Jolien Linssen bracht een bezoek aan de filmset en sprak met Remy van Heugten en Jorrit Kleijen.

De making of wordt aanstaande zondag om 18:05 uur uitgezonden op L1 TV. Het programma wordt herhaald om 19:05, 20:15, 21:05, 22:05, 23:05 en 00:05 uur.

Foto: Ivo de Bruin

IFrame