Werkzaamheden woonwijk Nieuwe Hoeven: inrichting 30 km/uur gebied


(05-01-2015)

Deze maand vinden verkeerswerkzaamheden in de woonwijk Nieuwe Hoeven in Heeze plaats voor de inrichting tot een 30km/uur gebied. Hiermee wijzigt de verkeerssituatie van 50 naar 30km/uur.

Wat vooraf ging

Op donderdag 10 juli 2014 is een inloopmarkt georganiseerd voor bewoners uit de Nieuwe Hoeven. Direct omwonenden waren per brief uitgenodigd. De mogelijkheid werd geboden om te bekijken welke verkeersmaatregelen worden getroffen en hierover vragen te stellen. Na de inloopmarkt is het ontwerp
van de verkeersmaatregelen definitief gemaakt en het ontwerp voorgelegd aan de gemeenteraad. De gemeenteraad heeft op 22 september 2014 ingestemd met de verkeersmaatregelen.
Daaropvolgend is gestart met de voorbereidingen voor de uitvoering en is een verkeersbesluit gepubliceerd voor het instellen van het 30km/uur gebied. Dit besluit is ter inzage gelegd van 2 oktober tot en met 12 november 2014 en hierop zijn geen bezwaren binnengekomen.

Planning werkzaamheden verkeersmaatregelen

Afhankelijk van het weer beginnen in de week van 5 januari diverse werkzaamheden. De verwachting is dat deze maand de werkzaamheden voor een groot deel zijn afgerond. De werkzaamheden waarmee wordt gestart zijn:
- aanleg van hulpdienstvriendelijke drempels
- plaatsen van borden 30km/uur
- plaatsen van borden schoolzone
- aanpassen oversteken schoolzone
De wegmarkering volgt later in het jaar.

Bij de aanleg van de hulpdienstvriendelijke drempels is telkens een rijstrook beschikbaar. Deze drempels worden aangelegd in de Ten Borchwardlaan, Aangelagen (kruisingen Driesakker en Schutsakker) en Wagenmaker. Dit zijn totaal 6 locaties waarbij de aannemer een locatie per dag probeert af te
ronden. Graag uw begrip hiervoor en extra oplettendheid tijdens de wegwerkzaamheden.
Voor het aanbrengen van de lijnmarkering is het niet noodzakelijk om wegen af te sluiten en een omleiding in te stellen.


De verkeersmaatregelen worden financieel mede mogelijk gemaakt door het beleidsprogramma BLV-actieplan (Bereikbaarheid,Leefbaarheid en Verkeersveiligheid) in samenwerking met het Samenwerkingsverband Regio Eindhoven.