Budget startersleningen bijna op


06 januari 2015De gemeente Amersfoort kent een starterslening voor inwoners die voor het eerst een woning kopen. Het budget hiervoor is bijna op. Er kunnen nog nieuwe aanvragen worden ingediend, maar zodra het volledige budget is besteed worden er geen startersleningen meer verstrekt.

Begin 2013 heeft de gemeenteraad van Amersfoort EUR 3,5 miljoen beschikbaar gesteld voor het verstrekken van startersleningen. Uit dat budget kunnen ongeveer 230 leningen worden verstrekt. Het budget is bijna op: er kunnen we nog een paar nieuwe aanvragen in behandeling worden genomen.

Behandelen aanvragen

De aanvragen worden op volgorde van binnenkomst behandeld. Alleen complete aanvragen worden in behandeling genomen. Informatie over hoe een lening aangevraagd kan worden, is te vinden in het digitaal loket van deze website. Zodra de laatste aanvraag, waarvoor nog budget beschikbaar is, binnen
is, worden er geen nieuwe aanvragen meer in behandeling genomen.

Het stopzetten van de starterslening wordt kenbaar gemaakt op deze website en via de digitale nieuwsbrief AmersfoortMail. Aanvragers krijgen binnen vijf werkdagen uitsluitsel of de starterslening wordt toegewezen of afgewezen.

Facebook Twitter LinkedIn NuJij Email