Goeddoeners vragen meer aandacht voor superhelden


Online boekenwinkel YouBeDo.com begint vandaag een actie om Nederlandse superhelden meer aandacht te geven.

NIJMEGEN, 20150106 -- Superhelden zijn niet alleen maar de mensen met grote capes en maskers die met stoere gadgets de wereld redden. In Nederland zijn heel veel mensen dagelijks bezig de wereld te redden, zoals mantelzorgers en andere redders in nood.

Op de website www.superheldenvannederland.nl kunnen mensen anderen die in hun ogen superhelden zijn extra in het zonnetje zetten.

De website maakt het mogelijk om hen een kaart te sturen via e-mail of Facebook. Daarnaast brengt de site ook letterlijk de Superhelden van Nederland in kaart. Op een landkaart is te zien waar mensen een kaartje stuurden. Hoe meer mensen dat doen, hoe meer de landkaart op de site zal laten zien hoeveel helden er zijn in Nederland.

Mooie dingen
Tijdens de launchparty op 8 december vertelden een aantal 'superhelden' hun persoonlijke verhalen. Superhelden zijn overal. Zo is er in Nijmegen iemand die mutsen aan daklozen geeft voor de winter. Verder kan gedacht worden aan die vriend die altijd een luisterend oor biedt of een mantelzorger die dag in, dag uit voor anderen klaarstaat.

Initiatiefnemer Michael van Loenen: “Als ik de televisie aanzet, zie ik op bijna elke zender onrecht en andere negatieve dingen voorbijkomen, terwijl er zoveel mooie dingen gebeuren in de wereld.” Vanuit deze gedachte is het idee voor Superhelden van Nederland ontstaan. De actie roept mensen op zich meer bewust te zijn van de Superhelden in je eigen omgeving.





YouBeDo.com