Politie ruimt vijf hennepkwekerijen


Laatste update: 08-01-2015 | 10:26

Tilburg, Berkel-Enschot, Waalwijk - Het hennepteam heeft woensdag 7 januari 2015 een hennepruimdag gehouden. Er werden meerdere adressen bezocht in verband met de teelt van hennep. Er werden deze dag vijf hennepkwekerijen geruimd. Vier personen werden aangehouden.

In de woning aan de Zwartvenseweg (Tilburg) werd op de eerste verdieping in een slaapkamer aan de achterzijde in een kweektent 6 hennepplanten gevonden. In diezelfde ruimte werden naast de kweektent zakken met gedroogde henneptoppen met een totaal gewicht van 1,115 kg aangetroffen. Op de
zolderverdieping stonden ook hennepdroogrekken met hennepresten. Er was sprake van diefstal stroom. In de woning werd een verdachte aangehouden.



Aan de Varsseveldstraat (Tilburg) werden in een woning op de zolderverdieping 5 zakken met hennepafval en een doos met hennepresten aangetroffen. Tevens werden er diverse hennepgerelateerde goederen aangetroffen. In de woning werd een verdachte aangehouden. Er was sprake van diefstal stroom.
Uit onderzoek blijkt dat er sprake is van eerdere oogsten.



Op de zolderverdieping van een woning in de Mijndenstraat (Tilburg) werd, in een compleet ingerichte kweekruimte, een hennepdrogerij gevonden. Op de droognetten lag 7,435 kg aan henneptoppen te drogen. In de woning werd een verdachte aangehouden. Er was sprake van diefstal stroom.



Een slaapkamer in de Juralaan (Tilburg) werd een ingerichte, niet in werkingzijnde, hennepkwekerij aangetroffen met daarin 257 potten met verse natte aarde en hennepplantstengels. Agenten hielden in de woning een verdachte aan.. Er was sprake van diefstal stroom. In deze woning werd in
augustus 2014 al eerder een hennepkwekerij aangetroffen.

In de schuur aan de Sint Josephstraat in Berkel-Enschot werd een in werking zijnde stekkerijkwekerij aangetroffen met daarin 143 moederplanten. Er werd geen verdachte aangehouden. Er was sprake van diefstal stroom. Uit onderzoek blijkt dat er sprake is van eerdere oogsten.



Aan de Vooreinde (Waalwijk) werd op een zolder in twee ruimtes 82 hennepplanten en 0,541 kg gedroogde henneptoppen aangetroffen. Er was sprake van diefstal stroom. In de woning was niemand aanwezig. Uit onderzoek blijkt dat er sprake is van eerdere oogsten.

Prioriteit

De politie en de gemeente geven veel prioriteit aan de aanpak van hennepkwekerijen. Deze plantages veroorzaken vaak stankoverlast, leveren brandgevaar op en bovendien is er dikwijls een relatie met georganiseerde misdaad (geweld, inbraken, overvallen, ripdeals en liquidaties). Burgers die tips
hebben over de aanwezigheid van hennepkwekerijen kunnen dit doorgeven aan de politie via 0900-8844. Ook kan gebeld worden naar meldlijn Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.