Vier aanhoudingen voor bedrijfsinbraak Bleskensgraaf


Laatste update: 08-01-2015 | 11:26

Bleskensgraaf - Woensdagmiddag hield de politie vier personen aan op verdenking van het plegen van een bedrijfsinbraak aan de Van Beukelaarweg in Bleskensgraaf. In datzelfde pand troffen agenten later die middag een flinke hennepkwekerij aan.

Aanhoudingen
Na de melding van een afgaand alarm in een bedrijfspand aan de Van Beukelaarweg, startten diverse politie mensen een onderzoek in de omgeving. Bij de inbraak zouden vier personen zijn weggerend en zijn gevlucht in een donkere auto. Op de Rijksweg A15 ter hoogte van Ridderkerk werd de auto
vervolgens gespot. Nadat de bestuurder de afslag Dordrecht-Centrum nam, konden agenten het voertuig laten stoppen op de Amperestraat. Alle vier de inzittenden, twee mannen en twee vrouwen, werden direct aangehouden en overgebracht naar het bureau.

Hennep
Agenten brachten vervolgens een bezoek aan het bedrijfspand waar zou zijn ingebroken. Binnen troffen zij een grote hennepkwekerij aan van zo'n 1600 planten. De planten, alsook het materiaal om de kwekerij op te zetten, zijn in beslag genomen. Rechercheurs onderzoeken de inbraak en de kwekerij.

De vier verdachten, twee mannen van 17 en 30 jaar en twee vrouwen van 27 en 53 jaar, zitten nog vast. Zij komen uit Den Haag.