Gemeente Veendam steunt demonstratie `Je Suis Charlie'


Burgemeester Sipke Swierstra en wethouder Andre Hammenga nemen vanavond ook deel aan de demonstratie in de stad Groningen. Samen met veel andere burgemeesters en wethouders uit de provincie Groningen tonen zij zich daarmee solidair met de slachtoffers.

De burgemeester wil met zijn aanwezigheid in Groningen namens de gemeente Veendam zijn afschuw kenbaar maken over de moordaanslag in Parijs op de redactie van het Franse weekblad Charlie Hebdo. Bij die aanslag werden gisteren acht journalisten, een receptionist, een genodigde en twee agenten
gedood. "Een aanslag op journalisten is een aanslag op de vrijheid van meningsuiting. Daarnaast was het ook een aanslag op de politie en daarmee op de rechtsstaat. Journalisten en politieagenten spelen in onze samenleving een belangrijke rol als het gaat om onze vrijheid. Door mee te doen aan
de demonstratie op de Grote Markt in Groningen wil ik namens de gemeente Veendam samen met mijn collega's uit Stad en Ommeland mijn betrokkenheid tonen bij de slachtoffers en het grote belang van de vrijheid van meningsuiting uitdragen."

Oproep aan Veendammers

Burgemeester Swierstra roept alle Veendammers die ook hun verontwaardiging over de aanslag kenbaar willen maken op om vanavond om 18.00 uur aanwezig te zijn op de Grote Markt in Groningen of bij een van de bijeenkomsten elders in de regio.



Producten en diensten

* Pers
* Elektronisch Gemeenteblad
* Maandelijkse nieuwspagina
* Bekendmakingen
* Nieuwsbrief
* Gemeentegids