Vanavond om 17.45 uur: stil staan bij slachtoffers aanslag Parijs


8 januari 2015

Vanavond om 18.00 uur staat de gemeente Brummen stil om steun te betuigen aan de slachtoffers, Parijzenaars, journalisten en andere betrokkenen van de aanslag die gisteren in Parijs heeft plaatsgevonden. Dit gebeurt tijdens een kort informeel samenzijn in de centrale hal van het gemeentehuis
in Brummen. Het bestuur van de gemeente Brummen geeft hiermee uiting aan de verontwaardiging die deze terroristische aanslag teweeg brengt, ook in onze lokale gemeenschap.

Voor het gemeentehuis in Brummen hangt de vlag vandaag half stok. Waarnemend burgemeester Van Hedel gaat vanmiddag ook in gesprek met vertegenwoordigers van de Islamitische geloofsgemeenschap in onze gemeente.

Om ook in gezamenlijkheid stil te staan bij deze gebeurtenis is iedereen vanaf 17.45 uur welkom in de hal van het gemeentehuis aan de Engelenburgerlaan 31 in Brummen. Vlak voor 18.00 uur legt waarnemend burgemeester Van Hedel een korte verklaring af om zijn steun te betuigen aan de
slachtoffers van deze terreurdaad. Ook zal hij stil staan bij het recht op vrijheid van meningsuiting. Tijdens de bijeenkomst is er voor iedereen die dat wil gelegenheid om met waarnemend burgemeester Van Hedel over deze gebeurtenis van gedachten te wisselen.