Terinzagelegging Programma Aanpak Stikstof gestart

bomen

Van 10 januari 2015 tot en met 20 februari 2015 ligt het ontwerp Programma Aanpak Stikstof(PAS) ter inzage. U kunt in deze periode uw mening over dit programma geven door een zienswijze in te dienen. Dit kan digitaal, schriftelijk of telefonisch.

Al jaren is er in Natura 2000-gebieden een overschot aan stikstof (ammoniak en stikstofoxiden). Dit is schadelijk voor de natuur. Het belemmert ook de vergunningverlening voor economische activiteiten. Daarom heeft het Rijk het initiatief genomen om deze stikstofproblemen aan te pakken. In PAS werken overheden en maatschappelijke partners samen om de stikstofuitstoot te verminderen en daarmee ook economische ontwikkelingen mogelijk te maken. Het ontwerp PAS wordt aangeboden voor inspraak door de staatssecretaris van Economische Zaken en namens de minister van Infrastructuur en Milieu.

Voor wie?

De PAS is er voor alle bedrijven die stikstof uitstoten. Veelal zijn dit agrarische bedrijven, zoals glastuinbouw en veehouderij, of industriele bedrijven, zoals chemische industrie en energiebedrijven. Ook voor de gene die geen activiteiten ontwikkelen kan het programma van belang zijn. Zo worden met het programma ook maatregelen genomen om de natuur te herstellen.

Informatieavond

Tijdens de inspraakperiode wordt er in iedere provincie een informatieavond georganiseerd. Hier informeren wij u over het ontwerp PAS en over de wijze waarop u hierop kunt inspreken.

Meer informatie

Meer informatie over de PAS, het indienen van een zienswijze en de informatiebijeenkomsten vindt u op pas.natura2000.nl.