Voordragen Koninklijke onderscheiding in 2016


Kent u een plaatsgenoot die een bijzondere rol vervult in de samenleving? Draag hem of haar dan voor als ontvanger van een lintje bij de algemene decoratieverlening rond Koningsdag in 2016. Let op: de aanvraag moet uiterlijk 1 augustus 2015 bij de burgemeester zijn ingediend.

Ieder jaar worden Koninklijke onderscheidingen uitgereikt aan plaatsgenoten die bijzondere rollen vervullen in de samenleving. Hier gaan behoorlijk veel voorbereidingen aan vooraf. U kunt een plaatsgenoot voordragen via een aanvraagformulier, dat u naar de gemeente stuurt. De burgemeester moet
de aanvraag, met daarbij zijn advies, voor 1 oktober 2015 sturen naar de Commissaris van de Koning in de provincie Noord-Holland. Deze stuurt op zijn beurt de aanvraag naar de minister van Binnenlandse Zaken die een Koninklijk Besluit opstelt. De Koning ondertekent vervolgens het besluit. Pas
daarna is de onderscheiding officieel toegekend.

Tussentijdse gelegenheid
Een onderscheiding mag ook op een ander moment worden uitgereikt, bijvoorbeeld ter gelegenheid van een jubileum van een gedecoreerde bij een vereniging. Dit moet u uiterlijk een half jaar voor de datum van uitreiking bij de burgemeester aanvragen.

Informatie en aanvraagformulier
Voor informatie over hoe u iemand kunt voordragen, neemt u contact op met mw. G. Volders, tel. 14 035 dagelijks van 08.30 tot 13.45 uur. Of kijk op www.lintjes.nl.