Sjofar-bijeenkomst rond de heilige Laurentius


Sjofar-bijeenkomst rond de heilige Laurentius 9-1-2015



Bisschop in gesprek met studenten over betekens van zijn dienstwerk

Vrijdag 23 januari is er een bijeenkomst van Sjofar die in het teken staat van het Laurentiusjaar. Centraal staat de heilige Laurentius en de betekenis van zijn dienstwerk van het bisdom Rotterdam. Mgr. Van den Hende zal in gesprek gaan hierover met de studenten. De bijeenkomst begint met een
viering van de H. Eucharistie, met de bisschop als celebrant. Daarna wordt de ontmoeting voortgezet in de plebanie met een winterse maaltijd.

Na het Jaar van het Geloof en het Jaar van Daden van Liefde, wil het bisdom Rotterdam in de periode november 2014 tot en met februari 2016 heel bijzonder stil staan bij de patroonheilige van het bisdom, de heilige Laurentius. In het leven van de heilige diaken Laurentius komen geloof en daden
van liefde op inspirerende wijze bij elkaar. Aandacht in heel het bisdom voor de heilige diaken Laurentius zal een goede voorbereiding zijn op het 60-jarige jubileum van het bisdom, dat in 2016 zal worden gevierd.

Sjofar is de vereniging voor studenten theologie in bisdom Rotterdam. De leden van Sjofar studeren theologie, onder meer via de diocesane priester- en diakenopleiding Vronesteyn te Voorburg, aan de Faculteit Katholieke Theologie van de Universiteit van Tilburg (Utrecht), Fontys Hogeschool voor
Theologie en Levensbeschouwing (Utrecht), Priester- en diakenopleiding Bovendonk (Hoeven) en Centrum voor kerkelijke opleidingen De Tiltenberg (Haarlem).
De bijeenkomst 17.30 uur tot ca. 21.30 uur in de Kathedrale kerk en plebanie van de H.H. Laurentius en Elisabeth, Mathenesserlaan 305 te Rotterdam. De studenten hebben inmiddels een uitnodiging ontvangen.

Het programma
Vanaf 17.30 uur Ontvangst in de Kathedraal
17.45 - 18.30 uur Eucharistieviering
18.30 - 19.30 uur Winterbuffet in de plebanie
Vanaf 20.00 uur Inleiding, uitwisseling en informele ontmoeting

Studenten kunnen zich nog aanmelden bij Heleen van de Reep, bisschoppelijk gedelegeerde voor de pastoraal werkenden, via een mail.