Koninklijke onderscheidingen voor de heer V. de Jong en mevrouw M. P..


08/01/2015
De heer V. de Jong (65) en mevrouw M. Postma (65) ontvingen donderdag 8 oktober 2015 de versierselen behorende bij de benoeming tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Zij kregen deze Koninklijke onderscheidingen voor hun grote verdiensten voor de patientenzorg in Hatert.
De heer De Jong en zijn duo-collega mevrouw M. Postma hebben vanaf 1978 samen een huisartsenpraktijk opgezet en gevoerd in Hatert. Naast hun gewone werk als huisarts hebben zij zich altijd ingezet om samenwerking in de eerste lijn, en gezondheid en leefbaarheid in de wijk te verbeteren. Op
veel thema's hebben zij een voortrekkersrol vervuld.
Beide zijn aanjagers van veranderingsprocessen en voorvechters van de wijkgerichte aanpak. Voorbeelden hiervan zijn `Hatert Gezond' en `FestiviTijd' en de Koplopersprijs 2012.

De heer De Jong stimuleerde de samenwerking met de wijkverpleging en met het Sociale Wijkteam Hatert. Door zijn activiteiten en kwaliteiten wordt Hatert steeds vaker als voorbeeld aangehaald, niet alleen in Nijmegen, maar ook in den lande, hoe in een achterstandswijk de verbinding van zorg,
welzijn en preventie succesvol uitgewerkt en geimplementeerd kan worden en hoe een vernieuwend zorg- en welzijnsconcept als het Sociale Wijkteam Hatert voortvarend van de grond komt.

Mevrouw Postma is van grote betekenis geweest voor de vrouwengezondheidszorg. Al vanaf haar studententijd zette zij zich in om het onderwijs en de zorg voor kwetsbare vrouwen en later ook voor vrouwelijke migranten binnen het medisch onderwijs te verbeteren. Zij is jarenlang huisarts geweest
bij het `Blijf van mijn Lijf'-huis. Bovendien heeft zij zich volledig ingezet bij het realiseren van de opvang van slachtoffers van verkrachtingen.

Hun maatschappelijke inzet voor goede en doelmatige eerstelijnszorg op lokaal, regionaal en landelijk niveau is van onschatbare waarde.

De heer De Jong en mevrouw Postma ontvingen de Koninklijke onderscheidingen in Wijkcentrum Hatert op donderdag 8 januari 2015 om +- 17.15 uur uit handen van burgemeester Bruls. Dit gebeurde tijdens de afscheidsreceptie van de heer De Jong als huisarts in Hatert.
Print deze pagina