Uitkomst onderhandelingen voor de cao Zoetwarenindustrie: wikken & w..


Uitkomst onderhandelingen voor de cao Zoetwarenindustrie: wikken & wegen

Geplaatst op 09 januari 2015
[IMG]

Weer (net als in 2013) was het een meerkeuzevraagstuk:

* Een tweejarig contract
* Een eenjarig contract

Het is wellicht onlosmakelijk verbonden aan de fabricage van zoetwaren dat men altijd iets te kiezen wil aanbieden. Dat is een nobel streven maar voor een cao niet altijd even goed uitvoerbaar dus werd het toch een cao met een looptijd van 2 jaar.

Insteek

We zijn deze onderhandelingen open ingegaan: met een oog op de voorstellen voor 2014. Met een ander oog op de reacties van de leden en daarnaast op het Unie Arbeidsvoorwaardenbeleid.
De ledeninbreng blijft voor mij dan ook van groot belang. Daarbij kregen we de loonsverhoging die De Unie voor ogen had. Met een alsmaar dalende inflatie en een deflatie die stiekem om de hoek gluurt, zou dat zomaar koopkrachtverbetering op kunnen leveren.

De uitkomst van de onderhandelingen kun je hier downloaden. De inhoud spreekt voor zich. Je kunt hier online stemmen over dit onderhandelingsresultaat.

Draagvlak vergroten (leden werven dus!)

Unie-draagvlak vooral in collectieve aangelegenheden zoals - bij uitstek - de CAO (of onverhoopt een Sociaal Plan) kan niet groot genoeg zijn. Spoor vooral collega's die nog niet georganiseerd zijn aan zich bij ons aan te sluiten. Bedenk dat een rechtsbijstandverzekering niet meeonderhandelt
over arbeidsvoorwaarden (of een Sociaal Plan). En dat een rechtsbijstandsverzekering ook niet meepraat over onderwerpen als pensioen, duurzame inzetbaarheid, medezeggenschap, en arbeidsomstandigheden.

Laat van je horen

Mocht je vragen hebben over de onderhandelingen of je mening willen geven neem dan direct contact met me op. Je kunt contact opnemen per mail of bel (0345) 851067 / 06-52522067

John Kapteijn
Belangenbehartiger

Informatie

Sectoren: Industrie en Handel
Branche: Zoetwarenindustrie
Geplaatst in: Actueel Nieuws