Gemeente controleert gebruik gemeentegrond in Steenderen


Actueel

Hebt u een stukje gemeentegrond in gebruik? Bijvoorbeeld een deel openbaar groen grenzend aan uw voor- of achtertuin, zonder dat hierover afspraken zijn gemaakt met de gemeente? Dat noemen we ongeregistreerd gebruik van gemeentegrond en deze situaties lopen wij allemaal na.

In Bronckhorst zijn er ongeveer 900 gevallen bekend. Soms gebeurt dit onbewust, maar soms ook bewust. Om de rechtsgelijkheid van onze inwoners te waarborgen, willen wij ongeregistreerd grondgebruik aanpakken. Het is immers niet eerlijk als de ene inwoner de grond kosteloos in gebruik heeft en
de ander de grond heeft gekocht. Binnenkort gaan we aan de slag in Steenderen. Alle kernen komen de komende paar jaar aan de beurt.

Voorstel

Hebt u gemeentegrond in gebruik dan bespreken wij de situatie met u en ontvangt u een brief waarin wij u een voorstel doen om het gebruik te legaliseren. Dit kan bijvoorbeeld door de grond van ons te kopen tegen een gereduceerde m2-prijs (exclusief kosten koper), die geldt tijdens dit traject.
Soms is verkoop niet mogelijk, omdat de grond tot de hoofdgroenstructuur behoort of dat er belangrijke kabels en leidingen lopen. Is de grond niet goed door ons te beheren, dan kan bruikleen een passende oplossing zijn. Met inwoners die de grond niet willen of kunnen kopen, maken we afspraken
over teruggave van de grond.

Wederzijds belang

Een juiste registratie van erfscheidingen en openbaar groen is voor u en ons van belang. Het voorkomt misverstanden over beheer. Mocht u uw huis willen verkopen, dan is een juiste weergave van uw perceel in een kadastrale tekening ook van belang om problemen bij de verkoop te vermijden.

Meer info

Meer informatie

Heeft u vragen over dit traject? Op www.bronckhorst.nl/gemeentegrond vindt u meer informatie over de procedure en antwoorden op veel gestelde vragen. U kunt uiteraard ook contact met ons opnemen via e-mail: info@bronckhorst.nl of tel. (0575) 75 02 50.