Heeft u te maken met geweld of mishandeling in huiselijke kring?


Banner VeiligThuis

Vanaf 1 januari is er een advies- en meldpunt voor alle vormen van geweld en mishandeling in huiselijke kring: Veilig Thuis. Veilig Thuis is 24/7 te bereiken via het gratis telefoonnummer 0800 2000.

U kunt dus altijd terecht bij Veilig Thuis als je te maken hebt met huiselijk geweld, kindermishandeling of ouderenmishandeling.

Wat is Veilig Thuis?

Veilig Thuis geeft advies en hulp rond geweld of mishandeling in huiselijke kring. U kunt Veilig Thuis bellen als u zelf hulp zoekt of als u zich zorgen maakt over iemand anders. Vaak gaat het om problemen die al lang bestaan en die u niet zonder hulp van anderen kunt oplossen. Het kan ook
gaan om vermoedens: u denkt dat mensen of kinderen niet veilig zijn maar u weet het niet zeker. Het is belangrijk dat die hulp er komt, want het geweld stopt niet vanzelf.

Voor wie is Veilig Thuis er?

Veilig Thuis is er voor iedereen. Voor kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen. Als u zelf slachtoffer bent, als iemand anders (misschien) slachtoffer is, of als u zelf geweld gebruikt. Het kan gaan om allerlei vormen van geweld. Geweld en mishandeling in huiselijke kring komen vaak voor,
op alle leeftijden en in alle culturen. Als u zelf slachtoffer bent, bent u dus niet de enige.

Hoe bereik ik Veilig Thuis?

Veilig Thuis is 7 dagen per week, 24 uur per dag bereikbaar voor advies en hulp via het gratis telefoonnummer 0800 2000.

Wat gebeurt er als ik bel?

U krijgt een medewerker aan de lijn, die goed naar uw verhaal luistert. Deze medewerker zet uw verhaal op een rij, beantwoordt vragen en geeft advies. Ook kijkt de medewerker samen met u of er professionele hulp nodig is en welke hulp dan het beste is. Als u wilt of als dat nodig is, kunt u
anoniem blijven.

Meer weten?

Kijk op www.vooreenveiligthuis.nl als u meer wilt weten. U leest daar bijvoorbeeld welke vormen van geweld en mishandeling in huiselijke kring er zijn. Ook vind u meer informatie over Veilig Thuis en hoe dit nieuwe advies- en meldpunt werkt.