Goed voornemen 2015: Beter afval scheiden!


Affiche KIJK! Afval=Grondstof

Als u afval goed scheidt kan het hergebruikt worden als grondstof voor nieuwe producten. Dit is beter voor het milieu.

Bovendien bespaart het u geld als u uw afval goed scheidt. U houdt namelijk minder restafval over. Misschien is het een goed voornemen voor het nieuwe jaar!

Recyclewijzer

Gunt u afval een tweede leven? Maar weet u niet altijd in welke container of zak u het moet weggooien? De Recyclewijzer geeft hierover duidelijkheid. Zoek op een product of materiaalsoort en u weet meteen in welke container of bak u het afval moet aanbieden. Kijk op www.recyclemanager.nl of
download de app

Tip: Wees zorgvuldig

Wees zorgvuldig bij afvalscheiding. Stop bijvoorbeeld geen gloeilampen en ovenschalen in de glasbak en verwijder folie van folders voordat u ze bij het oud papier aanbied. Alleen dan kan uw afval goed gescheiden verwerkt worden.
Heeft u nog tips voor afvalscheiding?
Laat het ons weten via info@dar.nl, onder vermelding van tip afvalscheiding

Kijk! afval = grondstof

Samen met bewoners streven Dar en gemeenten in de regio naar minder restafval en meer hergebruik van grondstoffen. Het is belangrijk dat mensen zich er bewust van worden dat afval geen afval is, maar grondstof als u deze goed scheidt. Meer informatie over de campagne Kijk! afval = grondstof op
www.dar.nl/kijkafvalisgrondstof

Meer informatie

Meer informatie over afvalscheiding, inzameldagen en aanbiedregels vind u op www.dar.nl, www.dar.nl/afvalwijzer of de Dar app.