Stadscafe 20 januari: rol, invloed en betrokkenheid inwoners bij gem..


09 januari 2015Op dinsdag 20 januari 2015 van 20.30 tot 22.00 uur vindt er een Stadscafe plaats in De Observant, Stadhuisplein 7, Amersfoort. Inloop vanaf 20.00 uur. Iedereen is van harte welkom om mee te praten.

Tijdens het Stadscafe wordt aan de hand van thema's gesproken over de rol, invloed en betrokkenheid van inwoners bij de gemeente:

1. Wat is de rol van Amersfoorters in ruimtelijke ordeningprocessen: welke rol en invloed hebben inwoners bij bijvoorbeeld de bestemming van braakliggende terreinen en leegstaande gebouwen?
2. Meepraten met de gemeenteraad: hoe willen inwoners meer betrokken worden bij besluitvorming en hoe kunnen zij beter worden gehoord over hun buurt en hun belangen, bijvoorbeeld tijdens De Ronde (onderdeel van de gemeenteraadsvergadering)?
3. De rol van inwoners bij het gesprek over de financien en de kerntaken van Amersfoort: hoe kunnen inwoners meer betrokken worden bij de financien en de kerntaken van Amersfoort?
4. Zelfbeheer van groen: op welke wijze kunnen en willen Amersfoorters zelf een bijdrage leveren aan het onderhoud van het groen in de stad?
5. Ideeentafel: inwoners worden uitgedaagd om ideeen en wensen voor de stad en hun buurt in te brengen. Hierover gaan zij in gesprek met de andere deelnemers.

Over al deze onderwerpen kunnen deelnemers hun mening geven en aan tafels in gesprek gaan met de andere deelnemers. De uitkomsten van de gesprekken worden opgeschreven en aan het eind van de avond met elkaar gedeeld.

Het Stadscafe wordt georganiseerd door bewoners, raadsgriffie, raadsleden en ambtenaren. De uitkomsten kunnen worden gebruikt bij bijvoorbeeld het opstellen van beleid en bij de behandeling van onderwerpen in de gemeenteraad. Aanmelden is niet nodig en de toegang is gratis. Iedereen is van
harte welkom.

Programma

20.00 uur Inloop

20.30 uur Welkom en aftrap

20.45 uur In gesprek

22.00 uur Afsluiting

Facebook Twitter LinkedIn NuJij Email