Verdachte drugsdealen aangehouden op Putselaan


Laatste update: 09-01-2015 | 15:25

Rotterdam - De politie heeft in een langer lopend onderzoek woensdag op de Putselaan een verdachte van grootschalige drugshandel aangehouden. Het gaat om een 45-jarige Rotterdammer.

De politie had aanwijzingen dat er woensdag op de Putselaan een drugstransactie zou plaatsvinden tussen de verdachte en een klant. Nadat de transactie had plaatsgevonden werd de klant eerst aangehouden. Deze had diverse gebruikershoeveelheden drugs op zak.

Daarop is ook de 45-jarige man aangehouden die wordt verdacht van drugshandel. De verdachte had een anonieme creditcard en meerdere telefoons bij zich. In zijn woning werden nog meer anonieme creditcards, 100 prepaid telefoonkaarten, weegapparatuur, ongeveer 20 gram heroine en cocaine en
versnijdingmateriaal gevonden. Ook vonden agenten in zijn woning een grote hoeveelheid dure merkkleding met de labels en prijskaartjes er nog aan.

Uit onderzoek bleek de verdachte ook nog een opslag te huren aan de Stadionweg. In deze opslagbox lag nog een grote hoeveelheid kleding met prijslabels met een marktwaarde van duizenden euro's. Ook werd een geldkistje met daarin een grote hoeveelheid briefjes van 5 Euro aangetroffen ter waarde
van 3327 Euro.

De drugs, creditcards en het geld is in beslag genomen. Ook is alle kleding in beslag genomen. De verdachte is vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris en voor 14 dagen in bewaring gesteld.

Het onderzoek maakt deel uit van een brede integrale aanpak op Rotterdam-Zuid. Daarin werken diverse organisaties, naast politie en OM ook bijvoorbeeld de gemeente en belastingdienst, samen om het woon- en leefklimaat te verbeteren.