Gemeente Kerkrade | 09.01.15: Weekmarkt Eygelshoven genomineerd voor..


Gepubliceerd op: 09 januari 2015

Weekmarkt Eygelshoven genomineerd voor Beste Markt van Nederland

De weekmarkt in Eygelshoven is een van de drie genomineerden in de categorie middelgrote markten van de verkiezing Beste Markt van Nederland 2015!

De afgelopen jaren heeft de gemeente Kerkrade fors geinvesteerd in de herinrichting van de kern van Eygelshoven. In dat kader is ook gekozen voor een andere opstelling van de op zaterdag in de kern Eygelshoven te houden weekmarkt. De signalen na dit verplaatsingstraject waren voor het college
van Kerkrade aanleiding de weekmarkt aan te melden voor de verkiezing `Beste markt van Nederland 2015'. Onlangs heeft de jury van de verkiezing een bezoek gebracht aan de markt in Eygelshoven en een aantal aspecten beoordeeld: opstelling, toegankelijkheid, variatie in het productaanbod etc.

Inmiddels heeft de Centrale Vereniging voor de Ambulante Handel medegedeeld dat de weekmarkt te Eygelshoven tot de drie genomineerden in de categorie middelgrote markten behoort. Als sterke punten komen met name naar voren: belangrijke voorzieningen voor Kerkrade, prima sfeer en ambiance.

Het spreekt voor zich dat het gemeentebestuur zeer verheugd is met deze nominatie. De uiteindelijke winnaar zal door een jury worden bepaald en op 10 maart 2015 bekend worden gemaakt.