Helpt u mee ons landschap aantrekkelijker te maken?


9 januari 2015

Hoe kunnen we volgens u ons landschap aantrekkelijker maken? Heeft u daarover ideeen? Laat dan van u horen. De gemeente Brummen heeft voor de komende vier jaar 253.000 euro beschikbaar (inclusief subsidie van de Provincie Gelderland) om uitvoering te geven aan het Brummens Landschapscontract.

Doel van deze subsidie is om een aantrekkelijk landschap te creeren en inwoners meer te betrekken bij het landschap. Dat gaan we dus ook doen. We vragen u daarbij om goede initiatieven op het gebied van landschap, natuur, milieu, recreatie en educatie. En om zelf buiten aan de slag te gaan.
Denk hierbij bijvoorbeeld aan de aanleg van een nieuwe wandelroute, het opschonen van een kikkerpoel, het planten van een haag of een natuurprogramma voor basisscholen waarmee schoolkinderen in aanraking komen met de natuur. Vanaf 1 maart 2015 kunt u via onze website uw plannen indienen. In
het voorjaar organiseren we een gezellige en leerzame Landschapsmarkt waarin we u informeren over de mogelijkheden van het Landschapscontract. Zodra de datum bekend is informeren we u daarover.

Informatie avond Heg en Haag en cursus fruitbomen snoeien

Er is al een aantal projecten gestart, zoals bijvoorbeeld een gratis cursus Heg en Haag snoeien. Op donderdag 15 januari is daarover een informatie avond in de Vroolijke Frans (aanvang: 19.30 uur). U bent van harte welkom!

Ook zijn er plannen voor een cursus fruitbomen snoeien en in samenwerking met de Poelenwerkgroep gaan we poelen aan leggen en/of opknappen.

Meer informatie

Voor meer informatie en vragen kunt u contact opnemen met Manon Klein Kranenburg (0575-568 236).