Dieren achtergelaten in vervuilde woning

De Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming (LID) heeft op 7 januari verschillende dieren uit een vervuilde woning in de regio Kerkrade - Heerlen - Landgraaf gehaald. De dieren zaten zonder verzorging in de woning, de bewoner is spoorloos. De dieren zijn overgebracht naar een opvangadres waar ze goed verzorgd worden.

Op 6 januari is de dierenpolitie, naar aanleiding van meldingen bij meldpunt 144, gaan kijken bij de woning. Ze troffen een hond, een kanarie, een tamme rat en zo'n 60 vissen zonder verzorging in de vervuilde woning aan. Er bleek niemand thuis te zijn. Omwonenden wisten te melden dat de bewoner al enige dagen niet meer was gezien. Er is vervolgens een brief achtergelaten voor de bewoner waarin duidelijk wordt gemaakt dat hij of zij zich binnen 24 uur moet melden. Verder zijn de dieren van eten en drinken voorzien.

De volgende dag was er nog geen reactie van de bewoner en zijn de LID-inspecteur en agent van de dierenpolitie opnieuw naar het adres gegaan. De brief zat nog op de deur en er was opnieuw niemand aanwezig. Vervolgens zijn ze met een machtiging de woning binnen gegaan. Aan het eten en drinken was te zien dat er sinds het bezoek van de dag ervoor niemand bij de dieren of in de woning was geweest.

De dieren zijn in opdracht van de Rijksdienst Voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) in bewaring genomen. De dierenambulance heeft ze meegenomen en overgebracht naar een opvangadres waar ze nu goed verzorgd worden. De bewoner is nog steeds spoorloos.