Doesburgse manifestatie: Liefde is sterker dan haat

Woensdag 14 jan 18.00 uur op de Markt

Een manifestatie voor vrijheid en tolerantie, in het voetspoor van Charlie Hebdo.

ik ben charlie

De tragische moorden in Parijs van afgelopen woensdag hebben wereldwijd veel mensen geraakt en aan het denken gezet. Ook in Doesburg!

In Doesburg wonen mensen met meer dan 100 verschillende achtergronden. Ze behoren tot verscheidene etnische groepen en hangen verschillende geloven aan of helemaal geen geloof. Ze houden er vaak uiteenlopende meningen op na en houden verschillende tradities in ere. Dat is mooi en moet zo blijven. Dat kleurt Doesburg.

We zijn allemaal Doesburgers. En we willen met behoud van die verscheidenheid in vrede en vrijheid met elkaar samenleven. Mensen zijn boos en verbijsterd over deze aanslag op ieders grondrecht van vrije meningsuiting. Daar willen we in Doesburg ook uiting aan geven, zoals dat afgelopen donderdagavond ook in vele grote steden in Europa gebeurde.

Loop daarom mee met de Doesburgse manifestatie: Liefde is sterker dan haat!

Op woensdagavond 14 januari kunt u vanuit uw wijk mee lopen naar het vredesmonument op de Markt. Daar komen alle deelnemers om 18.00 uur samen aan de voet van het monument van Jan Wolkers dat symbool staat voor onze vrijheid.

Doe mee! Zijn vrijheid en verdraagzaamheid belangrijk voor u? Verafschuwt u de aantasting van het vrije woord? Laat het elkaar op uw eigen manier zien en horen tijdens de tocht naar het vredesmonument. Neem ook uw kinderen mee: het gaat ook hen aan. En vindt u een potlood of pen, een bloem, een kaars, een fakkel of een lampje passend? Neem het mee!

Bij het vredesmonument bestaat de mogelijkheid om meegebrachte of ter plekke geschreven meningen en wensen op te hangen als een tastbare herinnering.

Verzamel- en vertrekpunten voor de tocht naar het vredesmonument op de Markt zijn:

- vanuit Beinum: de Wetelaar school, Zanderskamp 95 (vertrek op de fiets! rond 17.40 uur);

- vanuit De Ooi: de Anne Frankschool, Forsythiastraat 1 (vertrek lopend rond 17.30 uur);

- vanuit het Molenveld (Noordelijk en Zuidelijk): speeltuin Kindervreugd, Marijkelaan 1 (vertrek lopend rond 17.45 uur);

- vanuit de Binnenstad: de Horizon-stad school, Meipoortwal 1 (vertrek lopend rond 17.45 uur).

Vanuit ieder vertrekpunt loopt een lid van het college van B&W mee.

Na de tocht is er op de Markt een kort programma met enkele Doesburgse sprekers - waaronder waarnemend burgemeester Gosse Noordewier - en bestaat de gelegenheid elkaar te vertellen wat u heeft bewogen om mee te lopen.

Dit is een spontaan initiatief van een aantal gewone Doesburgers in nauwe samenwerking met de gemeente Doesburg.

Verspreid dit bericht zo breed mogelijk.

Contactadres: tabekruk@gmail.com

Banksy