Boon Edam Haalt Order Binnen voor Eerste Self-Boarding Doorloopsluizen

Beijing - China, 9 januari 2015 - Koninklijke Boon Edam heeft de opdracht binnengehaald voor de levering en installatie van een dubbele Airport Swinglane self-service gate op Xiamen International Airport in China. Dit project is het eerste officiele self-boarding systeem in China dat niet is geinstalleerd als pilotproject.

Door het installeren van de Airport Swinglane self-service boardingsluis bij de pre-screening van de beveiliging kan een hoog veiligheidsniveau wordt gehandhaafd, terwijl wachtrijen worden verkort en passagiers zelf meer controle krijgen.

Een van de drukste luchthavens in China

Xiamen Airport is, met bijna 20 miljoen passagiers in 2013, een van de drukste luchthavens in China. Als belangrijk provinciaal en regionaal knooppunt voor luchtverkeer, bedient de luchthaven de kuststad Xiamen en de omliggende steden van de provincie Fujian. Ook wordt er direct gevlogen op Maleisie, Korea, Japan en diverse andere Aziatische landen en op een bestemming in Europa: Amsterdam. Zoals veel luchthavens in China, loopt Xiamen Airport voorop met de implementatie van self-service in de luchthaventerminal.

Link met Nederland

De link met Amsterdam bleek een voordeel te zijn voor Boon Edam. Het hoofdkantoor bevindt zich in Nederland en de Nederlandse consul-generaal ondersteunde het voorstel van Boon Edam. Boon Edam en vertegenwoordigers van Xiamen Airport ontmoetten elkaar voor het eerst op de China Airport Check-in Summit in Shanghai. Na alle concurrerende aanbieders vergeleken te hebben, besloot de luchthaven de order uiteindelijk toe te wijzen aan Boon Edam. Het ontwerp van de Airport Swinglane self-service boardingsluis met een efficiente add-on bleek de beste oplossing voor de Chinese markt. De Airport Swinglane is eind 2014 op Xiamen Airport geplaatst.