Save the Children zoekt 'droomfotograaf'

Kinderrechtenorganisatie Save the Children start op maandag 12 januari 2015 met de zoektocht naar een (amateur)fotograaf die de wilskracht en dromen van kinderen in beeld kan brengen. Hiermee wil Save the Children het belang van dromen onder de aandacht brengen.

De kinderrechtenorganisatie heeft de afgelopen jaren de dromen van vele kinderen wereldwijd in beeld gebracht met de Nederlandse fotograaf Chris de Bode, maar nodigt nu iedereen uit om een droom van een kind of volwassene vast te leggen. Diegene die zo veel mogelijk mensen weet te inspireren met zijn of haar foto en die de vakjury weet te overtuigen, gaat met Chris de Bode en Save the Children op reis naar een van de programmalocaties in het buitenland. Onder begeleiding van de professional mag de winnaar de dromen van kinderen ter plekke vastleggen.

Jong (vanaf 16 jaar) en oud mogen meedoen aan de fotowedstrijd 'Droomfotograaf gezocht!'. Ga hiervoor naar www.droomfotograafgezocht.nl voor meer informatie en om de foto te uploaden. Deelnemers kunnen tot 13 maart hun eigen droomfoto insturen. De concurrentie zal groot zijn, want voorafgaand aan de start van de wedstrijd heeft Save the Children al meer dan 380 inschrijvingen ontvangen!

Fotograaf Chris de Bode legt uit: "De droomfoto's en deze fotowedstrijd zijn bedoeld om het belang van dromen te onderstrepen. Elke droom van de kinderen die ik zo nu toe heb vastgelegd, is zo persoonlijk en bijzonder. Ik zag het als mijn persoonlijke missie om voor elk kind de droom zo mooi mogelijk weer te geven. Ik hoop dat we daarmee de droom al een beetje hebben kunnen verwezenlijken. Want elk kind heeft dromen. Of hun wieg in Nederland, Liberia, Haiti, Mexico of ergens anders heeft gestaan. Elk kind droomt ervan om letterlijk en figuurlijk een eigen plek te verwerven op deze wereld, waar ze zichzelf kunnen zijn zonder de restrictie van hun leefomstandigheden. Elk kind heeft een droom en dus hoop op een betere toekomst. Save the Children zet zich elke dag in om het verwezenlijken van deze dromen een stap dichterbij te brengen."

Een van de droomfoto's is van de 11 jarige Wilberforse. Hij woont op het platteland van Oeganda en droomt ervan om de snelste marathonloper ter wereld te worden. Hij vertelt: "Ik wil graag de snelste zijn, zodat mijn ouders, mijn school en mijn land trots op me kunnen zijn. Ik droom vaak dat ik thuis kom met een grote beker en dat iedereen klapt en trots op me is."

De fotowedstrijd wordt gesteund door het tijdschrift Fotografie en door de Nationale Postcode Loterij.