Provinciale Statenverkiezingen op 18 maart 2015 met 14 deelnemende partijen

verkiezingswebsite: www.limburg.nl/verkiezingen2015 online

Op 18 maart 2015 vinden de verkiezingen plaats voor Provinciale Staten. Voor zover thans bekend doen er in Limburg 14 partijen mee aan de Statenverkiezingen. Van de geregistreerde politieke partijen doen mee: PVV, CDA, VVD, PvdA, SP, GroenLinks, D66, 50PLUS, PvdD en OPA. Nieuw geregistreerde deelnemende partijen zijn: PvLD, Lokaal Limburg, Volkspartij Limburg en StemNL.

De aan de verkiezingen deelnemende partijen kunnen tot maandag 2 februari 2015 17:00 uur hun kandidatenlijsten inleveren bij het centraal stembureau in Maastricht. Deze deadline geldt ook voor het inleveren van verklaringen van lijstencombinatie(s).

De verkiezingswebsite van de provincie Limburg: www.limburg.nl/verkiezingen2015 is online. Deze website geeft onder meer informatie over de Provinciale Statenverkiezingen en over de aan de verkiezingen deelnemende partijen in Limburg en hun programma's. In de weken naar de verkiezingen toe wordt de website uitgebreid met aanvullende informatie. Vanaf medio februari 2015 kan via de website de StemWijzer geraadpleegd worden.