Veel rookontwikkeling, A2 bij Geldermalsen dicht


10 januari 2015, 12:31
Een busje met daar achter een aanhanger met auto is zaterdagmiddag in brand gevlogen op de A2 bij Geldermalsen. De rijbaan is in beide richtingen dicht.

Het incident deed zich rond 12:15 uur voor op de rijbaan richting Den Bosch. Daar werd door de enorme rookontwikkeling de rijbaan meteen helemaal afgesloten. Niet veel later werden op de rijbaan richting Utrecht 2 rijstroken afgesloten.

De rookontwikkeling was echter zo omvangrijk dat al snel werd besloten ook daar de volledige rijbaan af te sluiten. Richting Den Bosch staat vanaf Beesd 3 kilometer file. Verkeer richting Utrecht wordt via de af- en toerit geleid, verkeer vanuit Utrecht met bestemming Den Bosch kan vanaf het
knooppunt Everdingen het beste de borden Breda en Nijmegen volgen en omrijden over de A27 en de A15.

Rijkswaterstaat verwacht de rijbaan rond 13.00 uur weer vrij te kunnen geven.

Update 12:48 uur

De brand is geblust. Het busje is volledig uitgebrand, de auto op de aanhanger kon gespaard worden, maar liep wel schade op. Inmiddels staat er in beide richtingen file. Richting Den Bosch staat 4 kilometer, richting Utrecht een file van 2 kilometer.

Update 12:56 uur

De rijbaan richting Utrecht is vrijgegeven. Daar kan de file gaan oplossen. De brandweer moet de rijbaan richting Den Bosch nog worden schoongespoten. De afsluiting zal nog een klein kwartier duren.

Foto 1 : Bart Velmans, foto 2 WIS Dennis
Foto: (c) Bart Velmans
Foto: (c) WIS Dennis