Aanslagen treffen ons in het hart


Uit reacties die ik ontvang van inwoners van onze gemeente Mook en Middelaar blijkt hoezeer mensen geschokt zijn door de afschuwelijke aanslagen die afgelopen week zijn gepleegd op de redactie van het Franse satirische weekblad Charlie Hebdo, politiemensen en de joodse gemeenschap in Parijs.

Afschuw

Vol afschuw hebben we kennis genomen van terroristische executies, waarbij zeventien dodelijke slachtoffers zijn te betreuren. Onze lokale gemeenschap leeft mee met de nabestaanden van deze laffe daden.

Respect en verdraagzaamheid

Deze trieste gebeurtenissen staan haaks op de meest fundamentele waarden van onze samenleving. Daarmee zijn ook aanslagen gepleegd op waarden zoals vastgelegd in onze Grondwet. Grondrechten als gelijkwaardigheid van mensen, vrijheid van meningsuiting, drukpers en godsdienst. De aanslagen
treffen het hart van onze democratische rechtsstaat. Onze gemeente Mook en Middelaar maakt deel uit van deze democratische rechtsstaat. Daarin past respect en verdraagzaamheid. Dat is de manier waarop wij in Mook en Middelaar met elkaar wensen om te gaan.

mr. drs. W. Gradisen
burgemeester Mook en Middelaar