Dronken bestuurder kiest tevergeefs hazenpad


Laatste update: 10-01-2015 | 13:16

Yerseke - Zaterdagmorgen vroeg is een dronken man aangehouden voor een ongeval met een personenauto op de Burenpolderweg.

Het ongeluk gebeurde rond 04.45 uur. De politiemeldkamer kreeg een melding dat een personenauto op zijn kant lag, nadat deze van de dijk was gereden. Na het ongeval zou een persoon zijn weggelopen.

Aanhouding

Rond 05.00 uur zagen agenten op de kruising van de Burenpolderweg met de Ankerweg een man lopen. Ze besloten hem te controleren. Kleding van de man was met modder besmeurd en hij had een wondje boven zijn oog. Ook had hij een autoradio bij zich. De agenten wisten ondertussen dat de
kentekenplaten van de auto ontbraken. Onder zijn jas bleek de man twee kentekenplaten te verstoppen. De agenten roken dat hij alcohol had gedronken. Hij werd aangehouden en werkte niet mee bij het aandoen van de transportboeien. Hierbij raakte een van de agenten gewond aan een van zijn
vingers. De wond werd bij de huisartsenpost gehecht.

Ademanalyse

De 41-jarige man, zonder vaste woon- of verblijfplaats, werd voor een ademanalyse naar het politiebureau in Goes gebracht. Daar blies hij 795 Ug/l. Zijn rijbewijs werd ingevorderd. Vervolgens is hij voor verder onderzoek ingesloten in het politiecellencomplex Torentijd in Middelburg.

Schade

Door het ongeval is schade ontstaan aan de damwand, het talud en de berm van de Burenpolderweg. De auto is door een bergingsbedrijf weggetakeld.