Vier arrestaties in verband met handel in en bezit van GHB


Laatste update: 10-01-2015 | 15:43
* Woordvoering: Zeeland-West-Brabant - mediadesk Oost

Etten-Leur - De politie heeft vrijdagavond 9 januari 2014 tijdens een actie vier arrestaties verricht in verband met de verdenking van de handel in en productie en/ of bezit van GHB. Een 28-jarige man uit Etten-Leur en zijn 24-jarige vriendin en twee mannen uit Rijckevorsel (24 en 26 jaar)
werden gearresteerd. De politie vermoedt dat de Belgen van het stel in Etten-Leur GHB hadden gekocht.

kopers

Agenten gaven omstreeks 21.45 uur op de Irenelaan een stopteken aan een Belgische auto. Bij hen werd een flesje met vermoedelijk GHB aangetroffen. Een van de mannen gaf toe dat hij dat zojuist had gekocht voor 40 euro. Hierop werden beide mannen (24 en 26 jaar) aangehouden. In de auto werd
ook nog twee zakken met wit poeder vermoedelijk amfetamine en een fles met vermoedelijk GHB aangetroffen. Testen wezen later uit dat het om GHB gaat.

Verkopers

Even daarna werd op de Oostpoort ook de auto met daarin een 28-jarige man en een 24-jarige vrouw aan de kant gezet omdat agenten vanwege eerdere waarnemingen het vermoeden hadden dat hierin de verkopers zaten. De inzittenden werden aangehouden. In de auto werden twee flesjes met daarin een
stroperige substantie vermoedelijk GHB en enkele zakjes met een witte substantie vermoedelijk amfetamine aangetroffen. De verdachten met uitzondering van de 26-jarige Belg zijn in verzekering gesteld. De recherche zet het onderzoek voort.