Veilig Thuis / Advies- en meldpunt huiselijk geweld en kindermishand..


Veilig thuis. Voor iedereen: kinderen, volwassenen, ouderen, slachtoffer en pleger die hulp nodig hebben omdat ze niet in harmonie samen leven. U hoeft er niet in te berusten, u kunt iets ondernemen met steun van Veilig Thuis.

Veilig Thuis biedt de helpende hand, doorbreekt onveilige situaties en zet mensen in beweging. Veilig Thuis biedt perspectief op een betere situatie waardoor mensen weer toekomst hebben.

Wat gaat er veranderen?

Veilig Thuis is een samenvoeging van het huidige Steunpunt Huiselijk Geweld en het Advies- en Meldpunt Kindermishandeling (AMK). Dit met het doel om een meldpunt te hebben voor alle vormen van huiselijk geweld en kindermishandeling. Maar ook om meer samenhang te krijgen in de aanpak van
kindermishandeling en huiselijk geweld. De vorming van de Veilig Thuis-organisatie betreft een nieuwe samenwerking tussen 14 gemeenten in Noord- en Midden-Limburg.

Wat betekent het voor u?

Vanaf 1 januari 2015 is er een centraal advies- en meldpunt huiselijk geweld en kindermishandeling met 1 landelijk telefoonnummer dat u vanaf 1 januari gratis kunt bereiken; 0800 - 2000. U wordt geholpen in uw eigen gemeente. U kunt terecht bij Veilig Thuis voor het doen van een melding,
vragen van (vrijblijvend) advies en voor hulpverlening voor uzelf en uw omgeving.

Voor meer informatie kunt u terecht op de website: www.vooreenveiligthuis.nl