Onderzoek Trends in Export 2015

Gepubliceerd op: 13 januari 2015 | Gewijzigd op: 13 januari 2015

Doe mee aan het onderzoek Trends in Export 2015. Fenedex en Atradius onderzoeken voor de 17e keer de trends, knelpunten en verwachtingen van circa 4.000 exporterende bedrijven in Nederland.

Door de enquete in te vullen helpt u mee de vooruitzichten van exporterend Nederland in kaart te brengen. De resultaten geven ieder jaar een goed inzicht in de ontwikkelingen van de Nederlandse export. Verwachten exporteurs een groei of juist een daling? Welke nieuwe markten gaan zij het komende jaar betreden? Wat wordt beschouwd als de grootste uitdaging voor export?

Kansen en bedreigingen in een veranderende wereld

Dit jaar staat het thema: 'Kansen en bedreigingen in een snel veranderende wereld' centraal. De wereld waarin exporteurs opereren is zeer dynamisch. Trends in Export is benieuwd hoe bedrijven inspelen op de verschuivingen op hun exportmarkten.

Meedoen aan het onderzoek

U kunt tot uiterlijk 26 januari meedoen aan Trends in Export 2014. Bent u benieuwd of andere exporteurs positievere of negatievere verwachtingen hebben? Aan het einde van de vragenlijst kunt u alvast zien wat de andere respondenten hebben geantwoord op deze vraag. Onder de respondenten verloot de organisatie een Apple IPad Mini.

Nieuwsgierig naar alle resultaten? Kom dan 31 maart naar het evenement Trends in Export.

Nederlandse bedrijven verdienen hun geld voor een groot deel over de grens. Het ministerie van Buitenlandse Zaken steunt hen daarbij. Bedrijven kunnen bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland terecht voor informatie over export, internationale afzetmarkten, financiering en investeringsmogelijkheden.