GO-lening voor nieuwbouw Schmidt Zeevis

Gepubliceerd op: 13 januari 2015 | Gewijzigd op: 13 januari 2015

Schmidt Zeevis, een bekende groothandel en winkel in verse vis, laat voor EUR 15 miljoen een nieuw pand bouwen op bedrijventerrein Spaanse Polder. Hoe kreeg het bedrijf de financiering rond?

Het is al jaren een vurige wens van het management om een ruimer pand te betrekken. Het groothandelsbedrijf heeft nu slechts 3000 m2 en geen buitenruimte. Directeur Jos van Vuren: `Het wordt hier steeds lastiger met parkeren. Voor onze klanten, maar ook voor onze vrachtwagens. Bovendien krijgen we in de nieuwbouw een eigen vrieshuis en kunnen we verder groeien met het bedrijf.'

Wagenpark

De groothandel annex winkel beschikt over 19 eigen vrachtwagens. Dat wagenpark is volgens Van Vuren noodzakelijk om als onderneming zelfstandig te kunnen blijven. `We leveren verse vis en dat moet snel gebeuren. Dat kan alleen als je eigen wagens hebt.'

Bedrijfsovername

Van Vuren bereidt de verhuizing voor met zijn collega Marcel van Breda. Van Vuren is financieel directeur, zijn collega doet commerciele zaken en de dagelijkse operatie. De vijftigers zijn al vele jaren in dienst van het familiebedrijf. Twee jaar geleden kregen zij de kans het bedrijf over te nemen van de vorige eigenaar, de Kennemervis Groep. De managementbuy-out in 2012 vergde veel vreemd vermogen en nu volgt opnieuw een investering van EUR 15 miljoen in het eigen bedrijf.

Financiering

Voor de nieuwbouw koos het management voor ABN Amro. De bank sloot met de Rotterdamse ondernemers een miljoenenlening voor 8 jaar. Een groep investeerders verstrekte een lening van EUR 1 miljoen.

Dit nieuwsbericht is gebaseerd op een artikel in Het Financieel Dagblad. U vindt het volledige artikel in het Financieele Dagblad van 25 november 2014.

Garantie Ondernemingsfinanciering

De nieuwbouw wordt voor een deel met de GO-regeling (Garantie Ondernemingsfinanciering) gefinancierd. Met deze regeling helpt het ministerie van Economische Zaken (middel)grote ondernemingen bij het aantrekken van bankleningen en bankgaranties. De Garantie Ondernemingsfinanciering houdt kredietstromen op gang opdat ondernemers kunnen blijven ondernemen.