Leapfunder helpt startups 2 miljoen op te halen


Iedereen kan nu investeren in een startup en het blijkt steeds populairder

AMSTERDAM, 20150114 -- Leapfunder, een bedrijf van Nederlandse bodem dat het online investeren in startups faciliteert, heeft vorige week de eerste € 2 miljoen aan investeringen gepasseerd. Iedereen kan investeren dankzij de online betalingsmethode van Leapfunder. Deze mijlpaal laat duidelijk zien dat investeerders in alle maten steeds meer interesse hebben in het investeren in startups.

Leapfunder heeft een investerings- en betaalmethode ontwikkeld die het voor iedereen mogelijk maakt te investeren in een idee waar zij in geloven. De kleinst mogelijke investering ligt rond de €1.000. Online investeren kan met de Leapfunder Note, een converteerbare note die de gebruikelijke administratiekosten en stapels papier onnodig maakt.

Het blijkt populair om te investeren via Leapfunder. “Er zit kracht in aantallen” volgens founder en CEO Tienko Rasker. “Het traditionele investeringsproces laat een grote bron mogelijke investeerders onbenut. Dit is vooral te wijten aan de hoeveelheid papierwerk. Kleine investeerders kunnen nu makkelijk investeren en je hebt er maar 10-30 nodig om aan de slag te kunnen met je bedrijf.” Ook menig grote traditionele investeerder behoort tot het netwerk. De online community van Leapfunder groeit met ongeveer 8% per week en is dé plek aan het worden waar investeerders ervaringen en informatie kunnen te delen.

Ook Leapfunder zelf heeft grote ontwikkelingen doorgemaakt. De groei in het geinvesteerde geld afgelopen kwartaal alleen was 3.3x. Naar schatting is 2/3e van dit geld afkomstig van nieuwe investeerders en dat geeft aan hoe populair investeren via de convertible note is. Er zijn in totaal 18 startups die succesvolle investeringsrondes hebben afgerond en er zijn er nog 8 open. De gemiddelde investering is €7.500 en de gemiddelde ronde sluit op €100.000.

Het Nederlandse startup ecosysteem ontwikkelt razendsnel. Recente succesverhalen zoals die van Adyen, Shapeways, WeTransfer en Sapiens Neuro hebben het geloof in het potentieel van Nederlandse startups sterk doen groeien. Websites zoals belegger.nl maken investeren in startups steeds makkelijker. Van de aanstelling van Neelie Kroes als speciaal ambassadeur wordt verwacht dat het de ontwikkeling van de startup sector een boost zal geven.

Over Leapfunder

Leapfunder helpt startups in een vroeg stadium om investeringsrondes succesvol af te sluiten met behulp van grotere aantallen investeerders. Ze geven startups advies over hun hele bedrijf en business model die hen helpen Angel investeerders aan te trekken. De tools die zij investeerders bieden is een actief netwerk en een makkelijke online betalingsmethode.

Meer informatie: www.leapfunder.com