Werkzaamheden aan de Tijnjedijk Wielenpolle


In verband met grondwateroverlast wordt er een drainageleiding gelegd in het zuidelijke voetpad van de Tijnjedijk. Door de aanleg van deze leiding wordt de grondwaterstand iets verlaagd waardoor de overlast van `water in de kruipruimte' tot het verleden behoort.

Drainage

Er is gekozen om de drainage in het zuidelijke voetpad te leggen omdat de rijtjeswoningen aan deze zijde structureel overlast ervaren.
Uitvoering werk: aannemer Oosterhof Holman B.V. Grijpskerk

Verkeershinder:

Op donderdag 15 en vrijdag 16 januari a.s. wordt de Ouddeelstraat ter hoogte van de kruising Tijnjedijk gestremd voor al het motorverkeer. Bedrijven aan de Ouddeelstraat blijven bereikbaar vanaf de Langdeelstraat. Bedrijven aan de Tijnjedijk blijven bereikbaar vanaf de Drachtsterweg.

Maandag 19 januari t/m woensdag 21 januari wordt er gewerkt in de rijbaan van de Tijnjedijk, ter hoogte van de Ouddeelstraat. De rijbaan is voor de helft toegankelijk waardoor bedrijven bereikbaar blijven. Vervolgens zal eerst de drainage richting de zwaaiplaats worden aangelegd en daarna
richting de Drachtsterweg. Deze werkzaamheden vinden met name in het voetpad plaats waardoor de hinder wordt beperkt. Wel wordt een aantal keren de rijbaan doorkruist, waardoor hier tijdelijk het verkeer geen doorgang kan vinden.
De werkzaamheden zullen ca. 2 tot 3 weken plaatsvinden.

Vragen en informatie

Voor vragen en informatie kunt u terecht bij:

Robbie Smith , uitvoerder Oosterhof Holman B.V.
Tel. 06 29 59 15 43

Adriana Groen Toezicht Gemeente Leeuwarden
Tel. 058 75 05 467