Vanavond in Bureau Rijnmond


Laatste update: 15-01-2015 | 11:53

Rotterdam/ Dordrecht - In Bureau Rijnmond tonen we beelden van misdrijven op zoek naar getuigen of mensen die de daders herkennen. In de tweede aflevering van Bureau Rijnmond behandelen we: een diefstal in een school in Dordrecht, gevonden sieraden, diefstal van een creditcard in een
supermarkt in Zwijndrecht, een inbraak in de Speedwellstraat in Rotterdam en een straatroof op metrostation Dijkzigt.

Dordrecht
Twee brutale dieven lopen op 11 juli een school in Dordrecht binnen en roven op klaarlichte dag het kantoor van de directeur leeg. In de uitzending tonen we bewakingsbeelden van de school en beelden van een bank waar de verdachten proberen te pinnen met de schoolpas.

Zwijndrecht

Op 24 juli 2014 steelt een man in een supermarkt in Zwijndrecht een creditcard van een 77-jarige man en probeert daarmee te pinnen. De politie hoopt dat mensen deze man herkennen op de beelden.

Sieraden

Na een ramkraak in een Oud-Beijerland zijn vier verdachten aangehouden. In hun woningen zijn sieraden gevonden die mogelijk van diefstal afkomstig zijn. In Bureau Rijnmond gaan we op zoek naar de eigenaar van deze sieraden.

Publiceren foto van verdachten

In de uitzending legt het Openbaar ministerie legt uit wat de overwegingen zijn geweest om afgelopen weekend een verdachte van een moord/doodslag al zeer snel met naam en foto in de publiciteit te brengen.

Speedwellstraat

Een alerte buurman belt op vrijdagavond 31 oktober 2014 de politie als hij twee mannen ziet inbreken in een andere woning aan de Speedwellstraat. Agenten houden een verdachte aan. Een tweede jongeman die de flat verlaat wordt wel aangesproken, maar, omdat hij niet aan het signalement voldoet,
niet aangehouden. Uit verder onderzoek blijkt dat deze jongen waarschijnlijk toch met de inbraak te maken heeft en daarom is de politie op zoek naar zijn identiteit.

Dijkzigt

Zaterdag 4 oktober 2014 wordt bij de lift van metrostation Dijkzigt een man beroofd van zijn ketting. Wie herkent de straatrover op de camerabeelden?

Uitzendingen

Bureau Rijnmond is rond half zes te zien op RTV Rijnmond en wordt vervolgens elk uur herhaald tot de volgende dag 17.00 uur.