Opruimwerkzaamheden ingestorte loods West-Havendijk waarschijnlijk v..


Gepubliceerd op: 16 januari 2015

Zeer waarschijnlijk gaan aanstaande maandag, 19 januari, de werkzaamheden van start om de ingestorte loods aan de West-Havendijk op te ruimen. Door hevige sneeuwval stortte op 27 december 2014 het dak van de loods in. In dat dak is waarschijnlijk materiaal met asbest is verwerkt. Vanwege de
zware sneeuwval is er bij het instorten van de loods op geen enkel moment gevaar voor de verspreiding van asbest geweest.

De afgelopen weken is gewerkt aan een plan voor het opruimen van het ingestorte gebouw. Het ziet er nu naar uit dat aanstaande maandag deze opruimwerkzaamheden van start kunnen gaan. Het is mogelijk dat er al eerder dan maandag materieel naar het terrein wordt gebracht en met voorbereiding
voor het werk wordt begonnen.

Vanwege de aanwezige asbest en het nog bestaande instortingsgevaar van de muren van de loods, zijn direct na het instorten van het gebouw het terrein maar ook de West-Havendijk afgesloten. Tijdens de opruimwerkzaamheden mogen het terrein en de West-Havendijk nog steeds niet worden betreden.

De voortgang van de werkzaamheden is mede afhankelijk van de weersomstandigheden. Wanneer het weer goed blijft, is de verwachting dat de opruimwerkzaamheden in ongeveer twee weken gereed zijn. Zodra de werkzaamheden zijn afgerond zal ook de West-Havendijk weer open gaan voor verkeer.