Schietincident Bovenstraat in onderzoek


Laatste update: 16-01-2015 | 16:00

Rotterdam - Een team van 20 rechercheurs is gestart met het onderzoek naar het schietincident aan de Bovenstraat waarbij twee mannen om het leven kwamen. Een derde man werd gewond aangetroffen op de Kasteelweg. Hij verkeert inmiddels buiten levensgevaar.

Schietincident
Het schietincident vond rond een uur plaats in de woning aan de Bovenstraat. De politie houdt er rekening mee dat de aanleiding in het criminele circuit ligt. De identiteit van de twee dodelijke slachtoffers is nog onbekend.

Ook de identiteit van de gewonde man die werd aangetroffen op de Kasteelweg is nog onbekend. Hij werd met schotwonden overgebracht naar het ziekenhuis en verkeert buiten levensgevaar.

Onderzoek
De politie is bezig met een intensief onderzoek. Direct na de melding werd de omgeving onderzocht. Hierbij werd ook de politiehelikopter ingezet, die onder meer overzichtsfoto's maakte. De Forensische Opsporing heeft tot 6 uur vrijdagochtend gewerkt aan het sporenonderzoek. Dit werd
vrijdagmiddag weer hervat.

Hierbij gaat het team er vanuit dat zowel het schietincident aan de Bovenstraat als het aantreffen van de gewonde man aan de Kasteelweg met elkaar te maken hebben.

Getuigen
Rechercheurs spreken met getuigen en zetten het onderzoek naar de verdachten en de identiteit van de slachtoffers voort. De politie vraagt getuigen die nog niet met de politie hebben gesproken, om contact op te nemen met onderzoeksteam Kasteel via 0900-8844. Anoniem tips doorgeven kan ook via
M 0800-7000. Spreekt u liever met het Team Criminele Inlichtingen? Zij zijn bereikbaar via 06-57162393.